ledig stilling som

Financial controller for NOVA Spektrum AS og Oslo Spektrum AS

Stiftelsen NOVA Spektrum eier og driver NOVA Spektrum AS i Lillestrøm og Oslo Spektrum Arena AS i Oslo som begge er blant landets største og ledende møteplasser for messer, utstillinger og kongresser, konserter og sport- / kulturarrangement. I tillegg til arrangementsvirksomhet jobber Stiftelsen aktivt med utvikling innen mat og drikke samt sine eiendommer i Oslo Sentrum og på Lillestrøm. Se mer på www.lillestromlobby.no, www.spektrumkvarteret.no og www.lillestrømnxt.no. I Spektrumkvarteret har vi ambisjoner om å bygge ut ca 40.000 kvm med kontorer, et levende bygulv og en ny internasjonal konsert- og kongressarena i tilknytning til Oslo Spektrum. Eiendomsutvikling vil være et sentralt forretningsområde for stiftelsens videre utvikling i årene fremover og vi samarbeider tett med Aspelin Ramm som har ansvar for kontordelen av prosjektet.

Økonomiavdelingen i konsernet består av 7 dyktige medarbeidere. For å styrke staben ytterligere søker man nå en proaktiv og engasjert financial controller som trives i en rolle som både må ha det overordnede blikket og samtidig er operativ og har forståelse for det daglige arbeidet. Stillingen vil ha oppgaver og ansvar både for Oslo Spektrum Arena AS i Oslo og for NOVA Spektrum AS på Lillestrøm. Arbeidssted vil være både i lokalene i Oslo Spektrum og hos NOVA Spektrum.

Arbeidsoppgaver

 • Overordnet ansvar for måneds- og årsavslutning, herunder bistå med avsetninger, avstemminger og forberedelse av rapportering
 • Budsjettprosess, prognosearbeid samt lønnsomhetsanalyser
 • Sparringpartner for forretningen (tiltak for å forbedre lønnsomhet, prissetting mm)
 • Stillingen vil være sentral i oppfølgingen av selskapets eiendomsutviklingsprosjekt Spektrumkvarteret.
 • Utarbeide business cases og oppfølging av investeringer
 • Videreutvikling av regnskapssystemer, rutiner og prosesser
 • Håndtering av regnskaps-, avgifts- og skattemessige problemstillinger
 • Forefallende økonomi- og regnskapsoppgaver

Kvalifikasjoner

 • Høyere økonomisk utdannelse (bachelor eller mastergrad innen regnskap/revisjon)
 • Minimum 3 års erfaring fra relevant stilling
 • Solid regnskaps og økonomiforståelse, operativ erfaring innen regnskapsområdet er en fordel
 • Kjennskap til regnskapssystemet Visma Business er en fordel
 • Erfaren i Excel
 • Beherske engelsk, skriftlig og muntlig


Vi søker:

Deg som er ansvarsbevisst og positiv til å håndtere et vidt spekter av arbeidsoppgaver. Videre må du evne å jobbe selvstendig, være initiativrik og kvalitetsbevisst i arbeidet. En serviceinnstilt, fleksibel og positiv holdning er viktig i en hektisk arbeidshverdag med mange baller i luften samtidig.

Vi tilbyr:

Utfordrende oppgaver i et spennende miljø med korte beslutningsveier, konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger hos en stiftelse med en spesiell rolle som samfunnsaktør og med helt unike lokasjoner.

Stillingen rapporterer til økonomisjef konsern.

Søknadsfrist: Snarest

Om arbeidsgiveren

I over 100 år har NOVA Spektrum tilrettelagt for møteplasser som genererer positive ringvirkninger for nærings- kultur- og organisasjonsliv. Med over 700.000 besøkende og 5.000 utstillere hvert år samler vi store mengder strukturerte og ustrukturerte data, for eksempel når noen bruker våre digitale flater, når de kjøper billetter og når de kommer til arrangementene våre og beveger seg rundt i arenaene. Eller når utstillere melder seg på og gjør bestillinger av utstyr og tjenester. 

Nå skal vi i gang med flere spennende oppgaver. En større satsing på Food & Beverage er et eksempel på dette. Vi satser også for fullt på å utvikle nye digitale tjenester som skal forbedre kundeopplevelsen for besøkende og utstillere. I tillegg skal våre to arenaer, NOVA Spektrum i Lillestrøm og Oslo Spektrum utvikles med enda flere møteplasser, boliger, bygulv og næringsliv. I Lillestrøm skal det bygges en helt ny bydel, og i Oslo skal Spektrum bygges ut med et nytt høyhus, nye møteplasser og et levende bygulv med utadrettet virksomhet.