ledig stilling som

NOVA Spektrum AS søker salgssjef

NOVA Spektrum AS på Lillestrøm har som mål å være en møteplass og arena i verdensklasse. Arrangementsporteføljen består av egeneide arrangement, samarbeidsarrangement og arrangement der eksterne aktører leier messehallene til sine arrangement. Det er kommersiell avdeling som har hovedansvar for de arrangement NOVA Spektrum AS eier selv, i tillegg til enkelte av de arrangement man gjennomfører med en samarbeidspartner. Porteføljen inneholder både rene B2B-arrangement, publikumsarrangement og ulike typer show.

Salgsteamet for interne arrangement består av 8 dyktige salgssjefer. For å styrke laget ytterligere søker vi nå en engasjert og entusiastisk salgssjef med solid kommersiell forståelse og erfaring fra idè- og konseptsalg. Hovedoppgaven vil være å ta rollen som drivkraften innen salg og aktivering av partnere, utstillere og sponsorer til våre møteplasser.

Vi søker deg som brenner for salg og gode kundeopplevelser. Vi søker deg som tenker nytt og som tør å være kreativ og utradisjonell. Vi søker deg som har lyst til å ta del i å skape den viktigste arenaen der bransjer møtes på tvers for å samhandle og skape morgensdagens løsninger.

Ansvars- og myndighetsområde:

 • Resultatansvar for omsetningsbudsjett innenfor tildelt prosjektportefølje
 • Identifisere og utvikle nye kundesegmenter relevant for prosjektet
 • Databaseansvar for sine kundesegmenter og målgrupper.
 • Bidra til produktutvikling i samarbeid med salgsdirektør og prosjektleder
 • Bidra til at NOVAs overordnede strategi, samt prosjektets visjon, misjon og øvrige strategier / aktivitetsplaner både etterleves og utvikles.

Arbeidsoppgaver:

 • Konseptsalg til eksisterende og nye kunder, herunder messestands og tilleggsprodukter.
 • Salgsarbeidet gjennomføres elektronisk, via telefon og personlige møter.
 • Registrering og vedlikehold av kundedatabase.
 • Salgsrapportering i henhold til enhver tids gjeldende rutiner.
 • Bidra i fastsettelse av kvalitativ og kvantitativ salgsplan sammen med salgsdirektør og prosjektleder.
 • Foruten leveranse innen eget / egne prosjekt(er) ved behov bidra i andre prosjekter eller der det førøvrig måtte være behov for bistand.

Personlige egenskaper:

Vi søker deg som har en utpreget selgerprofil med dokumenterbare resultater. Du har god strategisk konsept- og salgsforståelse samt evne til å løse kundenes behov. Videre er du genuint opptatt av resultater og har sterk gjennomføringsevne og motivasjon for å lykkes. Du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne og det er en fordel med fag – og bransjekompetanse.

Vi kan tilby:

Utfordrende oppgaver i en organisasjon i utvikling og vekst, med et kompetent og spennende fagmiljø innen salg. Betingelsene er konkurransedyktige med gode pensjons- og forsikringsordninger og våre lokaler er tilknyttet sentrale knutepunkt.

Stillingen rapporterer til direktør salgsutvikling.

Søknadsfrist 10.08.2022

Om arbeidsgiveren

I over 100 år har NOVA Spektrum tilrettelagt for møteplasser som genererer positive ringvirkninger for nærings- kultur- og organisasjonsliv. Med over 700.000 besøkende og 5.000 utstillere hvert år samler vi store mengder strukturerte og ustrukturerte data, for eksempel når noen bruker våre digitale flater, når de kjøper billetter og når de kommer til arrangementene våre og beveger seg rundt i arenaene. Eller når utstillere melder seg på og gjør bestillinger av utstyr og tjenester. 

Nå skal vi i gang med flere spennende oppgaver. En større satsing på Food & Beverage er et eksempel på dette. Vi satser også for fullt på å utvikle nye digitale tjenester som skal forbedre kundeopplevelsen for besøkende og utstillere. I tillegg skal våre to arenaer, NOVA Spektrum i Lillestrøm og Oslo Spektrum utvikles med enda flere møteplasser, boliger, bygulv og næringsliv. I Lillestrøm skal det bygges en helt ny bydel, og i Oslo skal Spektrum bygges ut med et nytt høyhus, nye møteplasser og et levende bygulv med utadrettet virksomhet.