Mat og drikke

Årsrapport 2023

Målsetting: NOVA Spektrum har som ambisjon å tilby alle besøkende, arrangører og utstillere førsteklasses mat- og drikkeopplevelser tilpasset ulike behov og ønsker.  

Status: 2023 var første hele driftsår for NOVA Spektrums egen mat- og drikkeavdeling etter overtakelse av denne funksjonen fra ekstern samarbeidspartner våren 2022. Satsningen innebærer helt nye muligheter for å skreddersy ulike mat- og drikkekonsept tilpasset de ulike møteplassene som NOVA Spektrum skaper og legger til rette for. En viktig målsetting er å gjøre mat og drikke til et element som forbedrer og forsterker den samlede totalopplevelsen av møteplassene vi skaper og legger til rette for.

Det er viktig for NOVA Spektrum å vise frem og presentere norske matopplevelser i møte med et stort utenlandsk publikum på internasjonale kongresser og arrangement som finner sted på vår arena. Dette er med på å fremme Norge som destinasjon, og representerer samtidig et viktig strategisk grep for å løfte den samlede besøksopplevelsen til de internasjonale møteplassene vi legger til rette for.  

Gjennom 2023 har man lykkes med viktige forbedringer av NOVA Spektrums mat- og drikketilbud, og løftet både kvalitet, servicegrad og omsetning sammenlignet med året før.  Arbeidet med å forbedre satsningen vil bli videreført gjennom 2024, med mål om å la mat og drikke bli et viktig, avgjørende og kjent konkurransefortrinn for NOVA Spektrum.  

Lillestrøm Lobby opplever jevn vekst i antall besøkende, og har gjennom 2023 befestet sin posisjon som et av de beste spisestedene i nærområdet basert på eksterne restaurantanmeldelser og gjestenes egne vurderinger via Tripadvisor. Lobby blir ofte brukt av bedrifter og andre virksomheter som ønsker å sette pris på sine kollegaer, og hadde blant annet mer enn 6 000 julebordsgjester og flere firma-events gjennom 2023.

Innholdsoversikt

Årets arrangementer

Styret og ledergruppen