Om Stiftelsen NOVA Spektrum

Stiftelsen NOVA Spektrum eier og driver NOVA Spektrum (Lillestrøm) og Oslo Spektrum. Hovedkontoret til Stiftelsen NOVA Spektrum er samlokalisert med NOVA Spektrum.  

NOVA Spektrum representerer Norges største møteplass for nærings- og organisasjonsliv i form av en multifunksjonell arena med et innendørs utstillingsareal på drøyt 40 000 kvadratmeter. Ved siden av å leie ut arenaen til eksterne arrangører, eier også NOVA Spektrum selv flere store fag- og publikumsarrangement som gjennomføres på jevnlig basis.    

Oslo Spektrum er Norges største kultur- og underholdningsscene midt i hjertet av hovedstaden. Oslo Spektrum er arena for en rekke konserter, show og musikals hvert år. I tillegg benyttes Oslo Spektrum til ulike konferanser og bedriftsarrangement.  

NOVA Spektrum og Oslo Spektrum har en fast grunnstab på om lag 150 medarbeidere tillegg til en betydelig andel deltidsmedarbeidere som er involvert i gjennomføringsfasen av arrangementene. Det er stor spennvidde medarbeidernes fagbakgrunn, og mer enn 40 ulike yrkesgrupper er representert i virksomheten.

Formået til Stiftelsen NOVA Spektrum 

Stiftelsen NOVA Spektrum har røtter til den første Riksmessen som fant sted på Akershus Festning i 1920. I 2002 flyttet NOVA Spektrum fra Sjølyst i Oslo til Lillestrøm. I 2006 kjøpte stiftelsen Oslo Spektrum. Virksomhetens hundreårsjubileum ble markert november 2021 og samtidig endret virksomheten navn fra Norges Varemesse til NOVA Spektrum.  

Stiftelsen NOVA Spektrum har som formål å være til for næringsliv, kulturliv og organisasjonsliv. Vårt nærings- og samfunnsoppdrag er å skape og legge til rette for møteplasser som fremmer handel, kunnskapsdeling og inspirasjon

Store ringvirkninger

Møteplassene som Stiftelsen NOVA Spektrum skaper og legger til rette for, skaper store økonomiske ringvirkninger i omgivelsene. Beregninger gjennomført av Samfunnsøkonomisk Analyse viser at det samlede fotavtrykket til NOVA Spektrum og Oslo Spektrum utgjør mer enn 2 566 lønnsomme arbeidsplasser og en årlig verdiskaping på 2,3 milliarder kroner.

Samfunnsregnskapet viser at hver arbeidsplass i Stiftelsen NOVA Spektrum, legger grunnlaget for hele 9 årsverk i egne omgivelser. 

Ringvirkningene som NOVA Spektrum skaper i sitt nærområde gjør virksomheten til en av de største motorene for positiv nærings- og samfunnsutvikling i egen region. Oslo Spektrum har tilsvarende stor betydning for aktivitet og arbeidsplasser innen bransjer som handel, service, overnatting, servering og transport i hovedstadsområdet.  Både NOVA Spektrum og Oslo Spektrum er store og viktige oppdragsgivere for et stort antall tjenesteleverandører i eget nærområde, og hver krone i årlig verdiskaping for Stiftelsen NOVA Spektrum legger grunnlaget for 10 ganger så mye i samlet verdiskaping.

Innholdsoversikt

Årets arrangementer

Styret og ledergruppen