Utvalgte høydepunkter

Årsrapport 2023

2023 har vært et begivenhetsrikt år for Stiftelsen NOVA Spektrum med mange høydepunkter. Noen av disse har vi satt ord på i oppsummeringen under:

  • 14-17.februar samlet UMAMI Arena bredden av den norske mat- og drikkebransjen på NOVA Spektrum. Arrangementet er en videreføring av SMAK 2020 – med et skikkelig kvalitetsløft som resultat.  Til sammen var mer enn 400 utstillere og 25 000 besøkende representert på UMAMI Arena 2023.

  • 2.mars 2023 sa byrådet i Oslo ja til planene for nye Oslo Spektrum. 19.april fulgte bystyret opp med et tilnærmet enstemmig vedtak for reguleringsplanen som gjør det mulig å etablere Nordens råeste møteplass for næringsliv, kulturliv og organisasjonsliv midt i hjertet av Oslo. Vedtaket legger i tillegg til rette for et nytt kontorbygg på 108 meter i tilknytning nye Oslo Spektrum.

  • Nærmere 23000 friluftglade personer fra hele landet tok turen til Camp Villmark 24-26.mars 2023.  Arrangementet har blitt en fantastisk arena med salgsutstilling, konkurranser, foredrag og aktiviteter for besøkende i alle aldersgrupper. 

  • I år ble det satt opp et eget salgs- og inspirasjonsområde for interiør på Hagemessen. Over 16000 besøkende fikk med seg Villaveien på Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom 21-23.april 2023.

  • Ledere, forskere og eksperter fra store deler av verden var samlet på NOVA Spektrum i forbindelse med Nordic EV-Summit 4-5.mai 2023. Arrangementet representerer Nord-Europas største konferanse innenfor elektrisk mobilitet, og gjennomføres i samarbeid med elbilforeningen.

  • Oslo og Lillestrøm stod nærmest på hodet da Nor-Shipping 2023 ble arrangert 6-9.juni i år. Arrangementet samlet besøkende og utstillere fra alle verdensdeler, med et stort antall landpaviljonger i utstillingshallene og en rekke konferanser, seminarer og events både i Oslo og i Lillestrøm.  

    Nor-Shipping er NOVA Spektrums største arrangement og skaper store ringvirkninger. Gjennom media kunne man lese om elleville hotellpriser i Oslo (på opp mot 10000,- for ett enkeltrom) de dagene arrangementet pågikk.  Kronprins Haakon og John Kerry, USAs spesialutsending for klima, var sammen med tidligere nobelprisvinner i økonomi, Joseph E. Stiglitz, tre av mange prominente gjester på årets arrangement.

  • 28-30.september møttes hele den norske transport- og logistikkbransjen til Transport & Logistikk 2023. Arrangementet består av en stor fagkonferanse med tillegg av en utstilling med det siste av nyheter innen transport, logistikk og mobilitet.

  • Bygg Reis Deg ble arrangert for 30.gang 18-21.oktober. Byggenæringens viktigste møteplass har røtter helt tilbake til 1954, og samlet nærmere 31000 besøkende i 2023. Arrangementet har blitt en viktig inspirasjons- og læringsarena for hele byggenæringen, og ble en stor suksess til tross for urolige tider i deler av bransjen.

  • Med billøp i bakgården og full fres fra morgen til kveld, ble Oslo Motor Show nok en gang en stor suksess med nærmere 53000 besøkende i 2023. Arrangementet som ble avholdt i perioden 27-29.oktober, har mer enn doblet besøkstallene de siste årene og representerer NOVA Spektrums største publikumsarrangement.

  • NOVA Spektrum inngikk høsten 2023 et samarbeid med NRC Tigers om å være arena for Norwegian Open, et av landets største cheerleadingsarrangement med mer enn 100 lag, 2 500 utøvere og ca 5 000 besøkende. Arrangementet ble svært vellykket og synliggjorde NOVA Spektrum på en positiv måte i eget nærmiljø.

  • 13.november klippet Tage Pettersen, første nestleder i Stortingets familie- og kulturkomite, snoren til Van Gogh Alive i NOVA Studios. Van Gogh Alive er en spektakulær utstilling som stimulerer alle sanser, og som bringer de besøkende inn i et eget kunstunivers med over 3000 projiseringer av verkene til den kjente kunstneren Vincent Van Gogh.

  • 16-17.november fylte den norske rapgruppen Undergrunn Oslo Spektrum to dager på rad. Dagen etter gjorde sangeren og låtskriveren Dagny det samme.

  • Oslo Spektrum var i 2023 arena for to norskproduserte musikaler – We Will Rock You og Grease.

  • I tillegg til store og tradisjonelle arrangement som har gått av stabelen gjennom året har NOVA Spektrum vært vertskap for flere mindre arrangement, blant annet Oslo Business Forum, SpillExpo, Røde Kors landsmøte, Frelsesarmeens kongress og Teslas jubileums-event.

Innholdsoversikt

Årets arrangementer

Styret og ledergruppen