Fersk kaffe fra eget nabolag i nye Lillestrøm Lobby

Selv om det ikke vokser kaffetrær på Romerike, så vil du allikevel få servert kortreist kaffe fra eget nabolag når du besøker Lillestrøm Lobby eller NOVA Studios. Det sørger en ny kaffeavtale med Romerike kaffebrenneri for.

Om kort tid åpner nye Lillestrøm Lobby i messesenteret til NOVA Spektrum. Målet med Lillestrøm Lobby er å tilby gode smaksopplevelser i nordisk brasseristil basert på høy kvalitet i råvarer og tilberedning.

For Lillestrøm Lobby er det også et selvstendig mål å bruke lokale leverandører med ekte kjærlighet til god kvalitet. Dette gir nye og andre smaksopplevelser, og bidrar også til å skape positive ringvirkninger i eget nærområde. Tidligere i år ble det kjent at Lillestrøm Lobby og Grøndalen gård skal samarbeide om å stimulere smakssansene til sultne lunsj- og middagsgjester gjennom bruk av den prisbelønte ferskosten fra gården på Auli i Nes kommune.

Lillestrøm Lobby har planlagt åpning høsten 2022.

Kaffe fra eget nabolag

Nå har NOVA Spektrum på vegne av Lillestrøm Lobby og NOVA Studios inngått enda et samarbeid med en lokal produsent fra eget nærområde. Og selv om det ikke vokser kaffetrær i nabolaget til den nye møteplassen, så er det nettopp kaffe som står sentralt i den nye samarbeidsavtalen.

Romerike Kaffebrenneri som holder til på Skedsmokorset tilbyr nemlig et bredt utvalg av ulike kaffebønner av høy kvalitet, og med sterk oppmerksomhet om at råvarene skal ha en bærekraftig bakgrunn. Dette falt i god smak hos Direktør for F&B i NOVA Spektrum Freddy S. Bruu:  

– Vi er opptatt av å gi våre gjester gode opplevelser og smaken på det beste egen region har å by på gjennom nye Lillestrøm Lobby.  Samarbeidet med Romerike kaffebrenneri bidrar til dette, både med utgangspunkt i produktene de tilbyr, og med bakgrunn i en felles lidenskap for god kaffe. I tillegg er Romerike kaffebrenneri en lokal produsent, noe som samsvarer godt med vårt ønske om å bidra til å skape positive ringvirkninger i eget nærområde, sier Bruu.

Bruu legger også til at det er annen fordel med kortreist kaffe:
Kortreist kaffe innebærer at kaffen også er nylig brent. Nylig brent kaffe har en annen og bedre smak enn kaffe med eldre brennedato, sier Bruu.   

Lillestrøm Lobby satser på nybrent kaffe fra Romerike kaffebrenneri på Skedsmokorset.

Takknemlig for samarbeidet

Mikel Duijnisveld er eier og daglig leder av Romerike kaffebrenneri. Fra og med i år har han sagt opp en trygg og sikker stilling som servicetekniker for å satse på Romerike kaffebrenneri som en heltidsgeskjeft. Duijnisveld er svært takknemlig for den nye samarbeidsavtalen:

Samarbeidet med NOVA Spektrum gir oss muligheten til å tilby flere god kaffe basert på råvarer som er fremstilt, høstet og distribuert på en rettferdig og bærekraftig måte, sier Duijnisveld.

Vi synes det er ekstra hyggelig å inngå en avtale med NOVA Spektrum om kaffelevering til Lillestrøm Lobby og NOVA Studios. Dette gjør at våre produkter blir en viktig ingrediens i tilbudet til kaffetørste innbyggere i egen region. I tillegg innebærer avtalen at også besøkende fra Norge og resten av verden får smaken på bønnene vi brenner og pakker her på Skedsmokorset, avslutter han.

NOVA Spektrum har årlig 3 – 400 000 besøkende fra inn- og utland. Gjennom kaffeavtalen som er inngått med Romerike kaffebrenneri vil flere få smaken på kaffebønnene som brennes og pakkes på Skedsmokorset.

Du kan lese en større artikkel om det nye kaffe-samarbeidet i Romerikes Blad mandag 3.oktober. Artikkelen finner du her.

kommende events