Forventer god trafikkflyt i forbindelse med Oslo Motor Show i år

25 – 27.oktober gjennomføres NOVA Spektrums største publikumsarrangement med mer enn 53 000 forventede besøkende i løpet av tre dager. I år håper prosjektleder Tommy Larssen på god trafikkflyt ved at flere benytter toget til og fra Oslo Motor Show, og gjennom godt samarbeid med Politiet, Lillestrøm Parkering og resten av nærområdet.

Med ti-tusenvis av besøkende til Oslo Motor Show står Lillestrøm på hodet hver gang arrangementet avholdes på NOVA Spektrum. I perioder har bilkøen strukket seg helt tilbake til kommunegrensa mot Oslo og skapt lang ventetid for bilistene. Samtidig har det vært trangt om parkeringsplassene i Lillestrøm i forbindelse med gigantarrangementet.

Nært samarbeid med omgivelsene

Gjennom godt og tillitsfullt samarbeid med politiet, Lillestrøm parkering og naboene håper prosjektleder Tommy Larssen at årets arrangement skal by på færre utfordringer sammenlignet med før:  

Først og fremst er det fantastisk at mer enn 50 000 mennesker velger å tilbringe deler av helgen på et arrangement som har besøkende og tilreisende fra hele landet, og som har satt nye publikumsrekorder hvert år siden 2010.

Samtidig er vi opptatt av å ta utfordringene med kø, trafikk og parkering på alvor. I år har vi derfor valgt å legge stor vekt på å få til god dialog med Politiet, Lillestrøm Parkering og naboene i nærområdet for å finne smidige løsninger som gjør at trafikken kan flyte best mulig, og at det ikke oppstår trafikkfarlige situasjoner i form av feilparkeringer og lignende. Vi deler en felles ambisjon på tvers av alle involverte om at arrangementet skal være en god opplevelse både for de besøkende, og for alle som bor og lever i nærområdet til NOVA Spektrum.

Gjennom godt samarbeid med omgivelsene skal man unngå utfordringer i forbindelse med Oslo Motor Show 25-27.oktober 2024. Foto: NOVA Spektrum.

Larssen forteller at et lignende samarbeid med Politiet og Lillestrøm parkering ga gode resultater i 2023, og at man har tatt ytterligere lærdom fra fjorårets arrangement for å finne enda bedre løsninger i år. For første gang vil blant annet kommunen vurdere å innføre midlertidige forbudssoner når det gjelder parkering enkelte steder for å unngå trafikkfarlige situasjoner mens arrangementet pågår.

Oppfordrer alle til å ta toget

Tommy Larssen forteller at arrangementet han er øverste ansvarlig for, har innledet et nært samarbeid med Vy for å oppfordre flest mulig til å ta toget til Oslo Motor Show. Samarbeidet legger til rette for at både Oslo Motor Show og Vy markedsfører hvor enkelt det er å ta toget til Lillestrøm, Norges tredje største kollektivknutepunkt:

Gjennom en undersøkelse vi gjennomførte i fjor blant de besøkende fant vi at andelen som valgte å reise med tog gikk kraftig opp etter at vi gjorde noen enkle grep for å fremheve at tog er en enkel og rask måte å komme seg til Oslo Motor Show på. I år ønsker vi å markedsføre dette enda tydeligere med mål om øke andelen kollektivreisende ytterligere. Vi opplever at Vy er en viktig samarbeidspartner på dette området, sier Larssen.

Les også: Ta toget til Oslo Motor Show >>

NOVA Spektrum ligger i kort gangavstand fra Lillestrøm stasjon. Fra Lillestrøm stasjon er det bare 10 minutters reisetid med tog til Oslo S. Foto: Vy.

Barn reiser gratis

Vy deler begeistringen for det gode samarbeidet med Oslo Motor Show i forbindelse med storinnrykket som forventes gjennom helgen 25-27.oktober. Det kan også være penger å spare på å ta toget:

– For oss i Vy er det fint å kunne samarbeide med NOVA Spektrum om å finne gode løsninger for alle dem som skal reise til og fra Oslo Motor Show. Med kort gangavstand fra Lillestrøm stasjon til NOVA Spektrum er Oslo Motor Show bare en kort togtur unna. For reiser innenfor Oslo og Akershus reiser barn gratis på lørdag og søndag i følge med en voksen. Velkommen om bord i toget, sier Sigurd Bay, kommersiell direktør i Vy tog.

Fantastisk arrangement

Så målet er altså å sørge for at det er så enkelt som mulig for alle besøkende å komme til og fra Oslo Motor Show i år?

Oslo Motor Show 2024 er et fantastisk arrangement med show, opplevelser, underholdning og gode salgstilbud. Samtidig skal vi sørge for at trafikken flyter på en god måte og at det ikke blir de samme utfordringene med kø og parkering som vi hadde for noen år tilbake. Det hjelper på med god planlegging og tillitsfull dialog på tvers av alle som ønsker å bidra til vellykket besøkslogistikk, avslutter Tommy Larssen.

Oslo Motor Show har satt publikumsrekorder hvert år siden 2010. Også i 2024 forventes det storinnrykk av motor- og kjøretøysinteresserte besøkende fra hele landet.

kommende events