Ansatte forteller

Vi er på stadig på utkikk etter dyktige og engasjerte medarbeidere som brenner for å skape gode opplevelser for alle utstillere og besøkende.  På denne siden forteller noen av våre medarbeidere om sin rolle i NOVA Spektrum og hva som kjennetegner arbeidsmiljøet hos oss. Følg med på våre jobbsider for ledige stillinger eller send oss en åpen søknad dersom du har kompetanse du tror vi er på utkikk etter.  

Cecilie – Markedsansvarlig i NOVA Spektrum 

Som markedsansvarlig i NOVA Spektrum har Cecilie en svært variert og allsidig hverdag med stort innslag av kreativitet. Jobben med å markedsføre messer og arrangement kombineres med billedkunstutdanning på fritiden. 

Cecilie Rubach hadde sin første arbeidsdag i NOVA Spektrum høsten 2021 etter endt utdanning innen digital markedsføringsutdannelse. Fra før hadde Cecilie en kreativ bakgrunn som grafisk designer. Kreativitet står også sentralt i arbeidshverdagen til Cecilie: 

Som markedsansvarlig jobber jeg med å markedsføre våre messer og arrangement overfor våre besøkende og utstillere. Dette handler om å være kreativ og finne gode løsninger for hvordan vi kan få maksimal effekt ut av markedsføringsbudsjettet som er stilt til disposisjon. En viktig del av jobben går også ut på å måle effekt og evaluere tiltakene vi gjennomfører som grunnlag for justeringer av kampanjene vi kjører. Dette gjør jobben svært spennende og interessant.

Cecilie forteller at hun både utvikler og følger opp medieplaner, og skaper innhold til de forskjellige markedsføringskanalene i form av alt fra blogginnlegg og sosiale medier til nyhetsbrev og nettsider. I tillegg skriver og jobber hun med Inbound marketing for B2B. Spennvidden i arbeidsoppgavene gjør at Cecilie har stortrivdes som markedsansvarlig i NOVA Spektrum fra første dag i jobben.

Hyggelige og hjelpsomme medarbeidere 
Cecilie regner seg selv fortsatt som en nybegynner, men er samtidig rask med å fortelle at arbeidsmiljøet preges av mange hjelpsomme kollegaer som det er lett å spørre og få hjelp hos. I tillegg har hun lagt merke til noe annet ved arbeidsmiljøet hos NOVA Spektrum: 

NOVA Spektrum er en arbeidsgiver som tar godt vare på sine medarbeidere, og som har et hyggelig miljø det er veldig lett å trives i. Dette gjør det enkelt å lykkes i en arbeidshverdag der det skjer mye hele tiden - og der det er viktig å kunne samarbeide godt på tvers for å finne de beste løsningene for våre kunder sammen med gode kollegaer fra ulike avdelinger.

Kreativ både på jobb og i fritiden 
Kreativitet er ikke noe som bare preger Cecilies arbeidsoppgaver i NOA Spektrum, men også noe som hun dyrker på fritiden. Cecilie tar nemlig billedkunstutdanning på si og har hatt flere kunstutstillinger de siste årene. Dette gjør henne enda bedre i stand til å utføre jobben: 

Kunsten gjør at jeg jobber aktivt med det kreative, og dette har jeg tro på at gjør meg enda bedre i stand til å fylle rollen som markedsansvarlig i NOVA Spektrum.

Cecilie Rubach

Markedsansvarlig

Torill – Direktør for UMAMI ARENA 

Torill er ansvarlig for det nest største arrangementet i NOVA Spektrum. Hun sammenligner prosjektlederrollen for UMAMI ARENA med å drive et lite AS med den store allsidigheten dette byr på i form av tusenvis av ulike, spennende arbeidsoppgaver.   

Torill har en arbeidshverdag i NOVA Spektrum der hun kommer svært tett på bransjen hun jobber med i forbindelse med planleggingen og gjennomføringen av UMAMI ARENA.

UMAMI ARENA er den største arenaen for alle som jobber med mat og drikke i Norge, og representerer en møteplass som samler flere hundre utstillere og tusenvis av besøkende hvert tredje år i NOVA Spektrum.

Hva kjennetegner egentlig en lederrolle for prosjektene i NOVA Spektrum?

Som leder for en eller flere av prosjektene NOVA Spektrum er du med på å utvikle og skape Norges beste møteplasser. Ved siden av å fylle møteplassen med utstillere, legger vi også stor vekt på å sørge for innhold som skape gode opplevelser i løpet av arrangementet. For UMAMI ARENA omfatter dette alt fra nasjonale- og internasjonale konkurranser til konferanser og faglig innhold

For UMAMI ARENA 2023 er det både planlagt kokkelandskamp mellom Norge og Sverige, Norgesmesterskap i kaffekunst og kåring av landets beste is for å nevne noe. Sammen med flere andre konkurranser er det lagt opp til en stor åpningskonferanse og en rekke små og store arrangement i løpet av messedagene. Som prosjektleder har Torill et overordnet ansvar for planleggingen og gjennomføringen av alle sider av UMAMI Arena.    
 

Spennende arbeidsplass med hyggelig arbeidsmiljø  
Torill ble ansatt våren 2008, og har flere store arrangement bak seg i løpet av årene i NOVA Spektrum. Hun trives veldig godt i rollen med å utvikle og skape møteplasser. I tillegg setter hun stor pris på arbeidsmiljøet: 

NOVA Spektrum er en veldig spennende arbeidsplass med en rekke dyktige og hyggelige kollegaer.  Dette skaper godt samhold mot et felles mål og gjør jobben lystbetont  for et stort arrangement der så å si alle i vår virksomhet er direkte eller indirekte involvert i en eller annen form

Torill forteller at man i rollen som leder for et prosjekt har «tusenvis» av ulike oppgaver som skal løses før et arrangement, og at det både er mye for- og etterarbeid bak UMAMI ARENA. Det handler om alt fra strategi, budsjettering, planlegging, innsalg, gjennomføring – og etter at arrangementet er gjennomført; evaluering og læring som grunnlag for å lykkes enda bedre neste gang. Hun støtter seg på gode kollegaer underveis, og har mange gode møter og samhandling med både bransjeorganisasjoner, samarbeidspartnere og utstillere som krever evnen til å jobbe strukturert, god på samhandling med fokus på fremdrift, og ha god oversikt over både store og små detaljer.  

Latt seg inspirere 
Torill forteller at den tette kontakten med mat- og drikkebransjen i jobbsammenheng har også gitt opphav til lidenskap for god mat på hjemmebane.   

Å jobbe så tett med dyktige fagfolk i bransjen som samles på UMAMI ARENA har gjort at jeg har blitt inspirert og dermed har blitt enda bedre på å lage god mat med godt drikke til. Dette er noe jeg jeg gjerne serverer til både familie og gode venner.

Torill Engelberg

Prosjektdirektør for UMAMU ARENA

Linn – Servitør, Lillestrøm Lobby 

Linn er ansatt som servitør i NOVA Spektrum og inngår i det nye teamet til Lillestrøm Lobby. Hun beskriver egen arbeidsplass som trygg og med rom for alle.   

Linn har jobbet flere år for Kringler konferanse- og selskapslokaler og Radisson Blu Airport Hotel på Oslo Lufthavn Gardermoen før hun ble ansatt i NOVA Spektrum høsten 2022. Hun har allerede funnet seg godt til rette på den nye arbeidsplassen, og trives med å være en del av teamet som sørger for at Lillestrøm Lobby leverer førsteklasses mat- og drikkeopplevelser til sine spisegjester:  

Lillestrøm Lobby er en av de nye satsningene til NOVA Spektrum, og representerer et moderne brasseri som tilbyr gode smaksopplevelser basert på høy kvalitet i råvarer og tilberedning. Det er moro å være en del av teamet som sørger for at det nye spisestedet får vind i seilene fra første dag

Linn forteller at arbeidsoppgavene består av å betjene spisegjestene og gi god service til alle som kommer for å få en matbit og noe og drikke. Det er høy bevissthet om kvalitet og kunnskap om de lokale råvarene som inngår i rettene. I tillegg er Linn opptatt av å sørge for at alle gjester også blir tilbudt riktig drikke til maten – enten det er snakk om vin eller annet.   

Variert arbeidshverdag  
Teamet Linn er en del av hjelper de andre avdelingene ved behov. Det innebærer en variert og allsidig arbeidshverdag med muligheten til å kombinere rollen som servitør med å jobben i baren og være kaffebarista.  

Hvordan er det å være ansatt i NOVA Spektrum som servitør?  

NOVA Spektrum er en virksomhet som virkelig er opptatt av sine medarbeidere. Jeg opplever dette som en trygg arbeidsplass med rom for alle. Jeg gleder meg å gå på jobb hver dag og har bare positivt å si om teamet jeg er en del av. Har du en drøm om å jobbe som kokk og servitør, og en lidenskap for god service, så er dette rett sted! 

Dyrker sine egne urter og grønnsaker
Selv om det blir jobbing på både dag- og kveldstid, har Linn også tid til å dyrke hobbyene sine. Og det er nettopp dyrking hun driver med når hun ikke sørger for å gjøre spisegjestene i Lillestrøm Lobby fornøyde:

Om våren og sommeren liker jeg å bruke mye tid ute i hagen, og da dyrker jeg gjerne urter, grønnsaker og blomster selv. Da får jeg det akkurat som jeg vil og kan kose meg litt ekstra når jeg driver med matlaging og kan bruke ingredienser fra egen hage, forteller en begeistret Linn.   

Linn Therese Abrahamsen

Servitør, Lillestrøm Lobby

Cebatien Kokk, Lillestrøm Lobby  

Cebatien jobber som kokk for NOVA Spektrum, og skal bidra til å gi spisegjestene til Lillestrøm Lobby smaken på det beste egen region har å by på.  

Cebatien ble ansatt som kokk i NOVA Spektrum 1.september 2022. Han representerer en del av teamet som sørger for at Lillestrøm Lobby er et sted for de gode mat- og drikkeopplevelsene: 

De første ukene som nyansatt jobbet jeg med å forberede åpningen av Lillestrøm Lobby gjennom å gjøre i stand restauranten. Nå sørger jeg for å lage god mat av rene og sunne råvarer slik at alle spisegjestene i Lillestrøm Lobby blir både mette og fornøyde

Cebatien utdannet seg som kokk ved Nannestad videregående skole, og gikk læretiden sin på Kringler gjestegård. Han har også arbeidserfaring fra samme sted før han kom til NOVA Spektrum.

Mye erfaring og kunnskap 
En av de første tingene Cebatien la merke til som nyansatt i NOVA Spektrum, var det gode arbeidsmiljøet som preget teamet han er en del av. I tillegg beskriver han NOVA Spektrum som en trygg og lærerik arbeidsplass.

Å jobbe som en del av teamet med ansvar for Lillestrøm Lobby gir meg tilgang på mye erfaring og kunnskap fra andre medarbeidere som har jobbet innen kjøkken- og restaurantdrift i mange år. Dette gir meg trygghet i arbeidshverdagen og sørger for at jeg lærer og utvikler meg videre innenfor kokkefaget

Hva gjorde at du søkte deg til NOVA Spektrum, Cebatien? 

Jeg søkte jobb hos nova spektrum for jeg så mulighetene til å jobbe sammen med erfarne og dyktige kokker som har vært i bransjen lenge. Jeg ønsket også å utvikle meg selv som kokk, spesielt innenfor A la carte restaurant.

Allsidig fritid 
Ved siden av jobben som kokk for NOVA Spektrum liker Cebatien å drive med idrett. Han spiller både fotball og basket, og driver også med dans. Det er mest Hip-hop det går i. Cebatien spiller i tillegg både gitar og piano. Å være ansatt i NOVA Spektrum gir gode muligheter for å kombinere jobb og fritid på en god måte. 

Cebatien T. Kabaya

Kokk, Lillestrøm Lobby