Årets høydepunkter i 2022

Høydepunktene har stått i kø gjennom 2022 etter en krevende start på året. Om kort tid vendes blikket mot 2023 og et nytt år fullt av nye muligheter. Vi gleder oss allerede!

Rundt juletider i fjor gledet både små og store seg til juleaktiviteter og juleforestillinger både i Lillestrøm og Oslo. Utbruddet av omikronviruset satte imidlertid stopp for den planlagte aktiviteten både i NOVA Spektrum og Oslo Spektrum. Usikkerheten rundt gjenåpning hang i luften et godt stykke ut på nyåret, og det var først i midten av februar at de siste arrangementsrestriksjonene ble opphevet. Dette gjorde at NOVA Spektrum og Oslo Spektrum i praksis mistet aktivitet hele første kvartal i år.

Massiv ketchup-effekt

Idet man endelig kunne åpne opp igjen etter veldig lang tid med stor usikkerhet, gjentatte nedstengninger og stadige utsettelser av planlagte messer, arrangement og konserter, kom «ketchupeffekten». Arrangementskalenderen hos NOVA Spektrum har siden mars vært svært tettpakket med store og små møteplasser som skulle vært avholdt i 2020 og 2021, men som stadig ble utsatt og flyttet på.

2022 ble et år med en svært tettpakket arrangementskalender for NOVA Spektrum. Bildet er fra Park- og anleggsmessen i høst.

I tillegg kom alle messene og arrangementene som normalt avholdes på årlig basis, og som det selvsagt også har vært viktig å finne plass til i år. Dette har vært krevende for organisasjonen, men alt har fungert og blitt levert i henhold til plan av alle de dedikerte medarbeidere med lang og bred arrangementskompetanse.  

I likhet med NOVA Spektrum, har også Oslo Spektrum hatt rekordhøy aktivitet siden gjenåpningen våren 2022. Virksomheten både i Lillestrøm og Oslo går mot å levere historisk gode resultater når det gjelder aktivitet og omsetning.  

Flere besøksrekorder

Publikum har strømmet på i 2022, og for flere av arrangementene har det blitt satt nye besøksrekorder i år.

I sommer solgte den norske rapduoen Karpe over 100 000 billetter til 10 fulle konserter på Oslo Spektrum, og i høst var over 53 000 bilentusiaster samlet til Oslo Motor Show i Lillestrøm. Tidligere i år opplevde også Hagemessen stor rift om bordene på sitt nye tilbud om Afternoon-tea i vakre (utstillings)omgivelser.  

Hagemessen NOVA Spektrum
Hagemessen med tilbud om Afternoon-tea var bare et av flere svært populære arrangement i år.

Et felles kjennetegn blant mange av årets arrangement er publikumsvekst og stor interesse for arrangementene både fra besøkende og utstillere. Mange av arrangementene har også fått positiv medieomtale og synliggjort den store bredden av møteplasser som finner sted på våre arenaer hvert år.

Motorshow og klekking av kyllinger

Våre arenaer har bokstavelig talt rom for alt. Møteplassene i NOVA Spektrum spenner vidt, og vi har gjennom året vært en arena for alt fra NOR-Shipping med tusenvis av næringsledere (og med mer enn 80 nasjoner representert kun kort tid etter gjenåpning), til Norwegian Horse Festival med flere hundre hester på overnattingsbesøk i Hall E.

Norwegian Horse
Flere hundre hester overnattet i Hall E i forbindelse med Norwegian Horse Festival 1-4.desember 2022.

I tillegg har vi vært vertskap for verdens største elbilsymposium, bidratt til vellykket gjennomføring av Oslo Business Forum og servert bankettmiddag til flere tusen gjester med over 100 servitører i sving samtidig.

På Oslo Motor Show ble bakgården tatt i bruk til fartsfylt moro da flere av landets fremste motorsportsutøvere viste frem sine kunster, og plutselig kom de første pipene fra kyllingene som ble klekket i våre lokaler i forbindelse med live ruge-tv før Dyr for Alle.  

Oslo Motor show
Bånn gass i bakgården til NOVA Spektrum i forbindelse med Oslo Motor Show 2022.

Oslo Design Fair, Eliaden, Camp Villmark og VVS-dagene er bare noen av mange andre møteplasser vi har skapt og lagt til rette for i vår og høst, før vi november inviterte til Oslo Dog Show der både to- og firbeinte var like selvskrevne gjester.  Oslo Spektrum har også hatt et spennende og variert program, og representerer hele Norges storstue når det gjelder konserter og underholdningsopplevelser.

Et år med mange begivenheter

2022 har også vært et år der vi for første gang har gjennomført utendørs sommerkonserter i Lillestrøm, og der vi i høst for første gang kunne åpne dørene til Lillestrøm Lobby – vår nye møteplass med fantastiske måltidsopplevelser og vennlig service.

Les mer: Terningkast 5 til nye Lillestrøm Lobby >>

Lillestrøm Lobby åpnet dørene i høst, og har allerede rukket å bli en populær møteplass for byens befolkning.

I år ble også året der vi kunne markere våre første 20 år i Lillestrøm, med en tydelig ambisjon om å forbli sterkt til stede også i årene som kommer. Både gjennom å videreføre vår eksisterende virksomhet, men også gjennom å videreutvikle våre omgivelser i form av en ny og levende bydel med boliger, byscene, serveringssteder, handel og annen virksomhet som gir liv til området.  

Les mer: Historien om 20 år i Lillestrøm for Norges Varemesse >>

For kort tid kunne vi dessuten feire at Plan- og bygningsetaten vendte tommelen opp for våre planer for nye Oslo Spektrum, og at de siste beslutningene som er nødvendig før byggeprosessen kan igangsettes, forventes å finne sted innen kort tid.    

Oslo Spektrum
Høsten 2022 kom nyheten om at Plan- og bygningsetaten i Oslo sier ja til planene for nye Oslo Spektrum.

Tusen takk for 2022, nå ser vi frem mot 2023

I skrivende stund bikker vi om kort tid 2023, full av forventning om hva det nye året bringer. Vi takker alle arrangører, utstillere og besøkende som har bidratt til at høydepunktene har stått i kø i 2022 etter en krevende start på året, og ser frem til å skape og legge til rette for nye møteplasser og opplevelser neste år.   

Les også: Våre messer og arrangement i 2023 >>

kommende events