Flott samarbeid i forbindelse med Vei og Anlegg 2022

Med 190 utstillere og 20 000 besøkende ble Vei og Anlegg 2022 en stor suksess. Nova Spektrum roser arrangøren for godt samarbeid og ser frem til dialog om fremtidige møteplasser for bygg- og anlegg.  

Vei og Anlegg er Nordens største anleggsmesse med Maskingrossisternes Forening (MGF) som arrangør. Årets messe gikk av stabelen 11-14.mai og samlet 190 utstillere fra inn- og utland, herunder alle de store og viktige leverandørene av anleggsmaskiner og anleggsteknologi. I tillegg er messen et viktig utstillingsvindu for en rekke leverandører av kraner, trucker, verktøy og utstyr til bruk for bygg- og anleggsnæringen.

Utstillere på venteliste

Vei og Anlegg dekket et utstillingsområde på mer enn 26 000 kvadratmeter, og alle messehaller var i bruk i forbindelse med arrangementet. Enkelte utstillere benyttet også arealet utendørs i tilknytning Nova Spektrum for å vise seg frem.

Besøkstallene for arrangementet var svært bra, med over 20 000 besøkende i løpet av fire messedager.  

Roser samarbeidet

Nova Spektrum er fra 2022 ny samarbeidspartner for Maskingrossisternes Forening i forbindelse med gjennomføring av Vei og Anlegg. Dette har gitt MGF tilgang på førsteklasses utstillingsfasiliteter med tillegg av spisskompetanse i form av en organisasjon med lang erfaring når det gjelder tilrettelegging for store arrangement med høy grad av kompleksitet.

Kundedirektør i Nova Spektrum Trond Andersen opplever at samarbeidet med MGF har fungert bra, og at arrangementet ble gjennomført på en god måte:

Vår ambisjon er å sørge for førsteklasses møteplasser som bidrar til økt handel og inspirasjon. Dette krever et godt samarbeid mellom arrangør og Nova Spektrum med hensyn til planlegging og gjennomføring av alle sider av et arrangement som Vei og Anlegg. Samarbeidet med MGF har fungert bra, og vi har gjennom å bruke hverandres styrker også lykkes med å utvikle arrangementet ytterligere sammenlignet med tidligere år. Dette gjenspeiles i stor interesse for arrangementet fra både utstillere og besøkende, sier Andersen.

Høy arrangørkompetanse nødvendig

Andersen er tydelig på at et arrangement som Vei og Anlegg krever høy arrangørkompetanse fra både MGFs og Nova Spektrums side:

Mange av objektene som står utstilt på Vei og Anlegg består av store og tunge maskiner, og den tyngste maskinen på Vei og Anlegg var en dumper med en vekt på nærmere 74 tonn. God planlegging er avgjørende for trygg, sikker og effektiv håndtering av all logistikk som er forbundet med messer som dette, der mye foregår innendørs til tross for at utstillerne har med seg objekter som vanligvis kun får plass utendørs. Den felles arrangørkompetansen som MGF og Nova Spektrum besitter, er svært verdifull for å unngå at det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en møteplass som dette.  Vi håper på denne kompetansen er noe vi kan bygge videre på i fremtidige år gjennom godt samarbeid med MGF om nye møteplasser for bygg- og anleggsnæringen, sier Andersen.

kommende events