Forventer 10 000 besøkende til Norges største hundetreff

15-17.september avholdes Norges største hundetreff i Lillestrøm. Oslo Dog Show er forventet å samle rundt 100 tilbydere og opp mot 10 000 besøkende til 3 dager med hundeglede og mange aktiviteter for både to- og firbeinte.  

Sammen med hele Norges hundetrener Maren Teien Rørvik, Norsk Kennel Klub og Oslo Hundeskole, har gjengen bak Oslo Dog Show satt opp en helg proppet av relevante foredrag, oppvisninger og show for hele familien. Raseklubber, hundeskoler, veterinærer, for-, tjeneste- og utstyrleverandører har tatt på seg oppgaven med å gi de besøkende god informasjon om godt hundehold og gode opplevelser. 

Vi hører om de flotte og store hundeutstillingene som finner sted, men for vanlige hundeeiere kan dette virke noe fjernt. De fleste hundeeiere er helt vanlige folk som ikke har vært i nærheten av en utstilling med hunden sin. De er likefullt veldig opptatt av hunden sin og har lyst å lære og gjøre mer med sitt firbente familiemedlem. Det er derfor vi arrangerer Oslo Dog Show og sørger for å lage et skikkelig treffsted for alle hundeglade mennesker, sier prosjektleder for Oslo Dog Show Per Anders Iversen.

Får besøk av Maren fra NRK-serien Fra bølle til bestevenn

De siste årene har interessen når det gjelder hund og hundehold blitt stadig større. En viktig forklaring bak dette er den populære serien «Fra bølle til bestevenn» på NRK. I programmet følger vi hundetrener Maren Teien Rørvik som gir kyndig veiledning til hvordan sørger for riktig atferd på egen hund. Rørvik som har en mastergrad i biologi og etologi med spesialfelt hundeatferd, vil være tilstede på Oslo Dog Show for å dele sine beste tips til alle som deltar på arrangementet:

Jeg er opptatt av at flest mulig skal ha størst mulig glede av sitt hundehold. Dette innebærer også at man av og til må oppdra hundeeierne litt. Gjennom små justeringer i samspillet mellom menneske og hund kan man få til store forbedringer i adferden til de firbeinte. Jeg gleder meg til å møte mange engasjerte hundeeiere på Oslo Dog Show og lære bort tips og triks til nytte for alle som er glad i hund, sier Maren Teien Rørvik.   

Maren Teien Rørvik kommer på Oslo Dog Show 15-17.september.

Hundrevis av valper og hunder i show og parade

Mange av de besøkende til Oslo Dog Show har ikke hund, men går med tanker om å anskaffe et nytt familiemedlem. Prosjektleder Per Anders Iversen anbefaler potensielle hundeeiere å bruke litt tid på å kartlegge egne behov og ønsker i forkant av at man eventuelt henvender seg til en oppdretter:

– Det er viktig at man har et realistisk forhold til hvor mye kapasitet man har til å følge opp eget hundehold. Har man et travelt familieliv med små barn, er det kanskje ikke riktig å kjøpe en hund som trenger mye mosjon hver dag. Tenk også over om jakthunden du ønsker deg, passer med egen livsrytme resten av året, sier Iversen.

Det er viktig å tenke over hvilken hund som passer med egen hverdag. På Oslo Dog Show får du hjelp og gode råd om hvilken rase som passer for deg.

På Oslo Dog Show finner du oppdrettere og raseklubber som hjelper alle besøkende med råd og anbefalinger med hensyn til hvilken rase som passer med egne behov og ønsker.

I tillegg legges det opp til raseparader der hunder fra ulike raseklubber marsjerer stolt rundt i showringen slik at tilskuerne enkelt kan ta de forskjellige rasene i nærmere øyensyn.  

Firbeinte er velkommen på Oslo Dog Show

Oslo Dog Show er sammen med Camp Villmark det eneste arrangementet i regi av NOVA Spektrum der firbeinte også er velkommen innenfor dørene. På arrangementet er det lagt opp til mange morsomme aktiviteter som bidrar til aktivisering og sosialisering av egen hund. Det er også lagt opp til et stort valpeshow for alle hunder som er mellom 4 og 9 måneder, under forutsetning av at egen valp er vaksinert.

Alt i alt er Oslo Dog Show en fantastisk arena for alle hundeglade mennesker. Her møter du pelskledde venner i alle størrelser, ser de forskjellige rasene, lærer av de beste ekspertene og opplever flotte hundeshow. Det blir kjempegøy, avslutter Per Anders Iversen.

Ta med hele familien og kom på Oslo Dog Show 15-17.september. Barn har gratis inngang.

kommende events