Hvorfor lære mer om kunstig intelligens?

Onsdag 15.november arrangerer vi NOVA Talks med kunstig intelligens som hovedtema, men også med flere andre spennende og interessante foredrag. Hvorfor bør du delta på konferansen?    

En av årets store bestselgere på bokfronten er Maskiner som tenker skrevet av fysiker og forsker Inga Strümke. I boken deler forskeren unik innsikt om et tema som er på alles lepper om dagen: Kunstig intelligens. Hvordan fungerer teknologien egentlig, og er vi i det hele tatt i stand til å forstå hva den nye teknologien vil innebære?

Kunstig intelligens påvirker oss alle

Spørsmålene som Strümke stiller i sin bok, er relevant for oss alle. Mulighetene som maskinlæring og generativ AI gir, er allerede i ferd med å få stor betydning på flere områder:

  • Mange har allerede tatt i bruk ChatGPT for å få svar på spørsmål de lurer på, eller for å få hjelp til å forfatte tekster med kvalifisert innhold.

  • Sender du epost til Gjerdrum kommune, sørger kunstig intelligens for at eposten havner hos riktig saksbehandler.

  • Skanska bruker kunstig intelligens for å kutte utslipp gjennom å utnytte mulighetene maskinlæring gir for bedre og mer effektiv bruk av egne anleggsmaskiner.
      
  • Flere norske sykehus har allerede har kommet langt når det gjelder å bruke maskinlæring for å gi bedre beslutningsstøtte på diagnostiseringsområdet.
Onsdag 15.november arrangeres NOVA Talks på NOVA Spektrum. Konferansen er åpen for alle. Les mer og meld deg på via hjemmesidene til arrangementet – novatalks.no

Har du og din virksomhet tatt i bruk mulighetene kunstig intelligens gir?

Listen over bruksområder for kunstig intelligens er lang, og vil garantert vokse de nærmeste årene. Som med annen teknologi, vil også maskinlæring og algoritmer med «tenkende» egenskaper bidra til å legge grunnlaget for nye produktivitetsforbedringer og økt konkurransekraft.

Samtidig er det store spørsmålet: Har du og din virksomhet tatt i bruk mulighetene kunstig intelligens gir? Funnene fra NHOs medlemsundersøkelse tyder på at svaret foreløpig er nei for de fleste, selv om det finnes unntak lik eksemplene som gjengitt over.

Ni av ti bedrifter har heller ingen retningslinjer for bruken av kunstig intelligens, og få svarer at de har et strategisk forhold til hvorvidt kunstig intelligens vil ha betydning for antall sysselsatte i egen bedrift framover.  

Mange snakker om kunstig intelligens, men i følge NHOs medlemsundersøkelse har få bedrifter foreløpig tatt i bruk mulighetene maskinlæring og generativ AI gir.

Delta og lær mer

Dette vil vi gjøre noe med! Gjennom vår heldagskonferanse NOVA Talks onsdag 15.november sørger vi for å lage en møteplass for alle som er opptatt av kunstig intelligens som tema, og som vil forstå mer om teknologiens muligheter (og begrensninger).

Vi har invitert ledere, eksperter og forskere som alle deler av sin innsikt, og som tar utgangspunkt i det samme grunnleggende spørsmålet: Hvilke muligheter gir kunstig intelligens for egen virksomhet, og hva skal til for å komme i gang? Dette blir en dag full av innsikt og inspirasjon, men samtidig på et slikt nivå at det er konkret og nyttig i egen hverdag.

Vi lover en superspennende heldagskonferanse 15.november, og håper du benytter anledningen for å lære mer om et tema som kommer til å prege både arbeidslivet, næringslivet og samfunnet de neste årene.

Les mer om programmet for NOVA Talks og muligheten for påmelding her.

I tillegg til mange spennende innledere kommer også robothunden Freke på NOVA Talks 15.november. Les mer om Freke på FFIs hjemmesider.

kommende events