Lanserer Romerike og hovedstadsregionens viktigste møteplass for ledere og beslutningstakere

NOVA Spektrum lanserer nå en helt ny møteplass for ledere og beslutningstakere. Tema for høstens store arrangement er kunstig intelligens og hvilke muligheter teknologien gir på virksomhets- og samfunnsnivå. Flere kjente foredragsholdere er allerede på plass, og om kort tid lanseres komplett program for konferansen.

NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse) har kalt sitt nye arrangementskonsept for NOVA Talks: Kunstig intelligens. Målet er å skape Romerike og hovedstadsregionens viktigste møteplass for ledere, beslutningstakere og andre som vil lære noe nytt og bli inspirert på viktige områder som betyr noe fra egen hverdag – og som ønsker å møte andre fra egen region til faglig påfyll og nettverksbygging på tvers av bransjer og kommunegrenser.

NOVA Talks: Kunstig intelligens blir en heldagskonferanse med et spennende faglig program der flere kjente navn fra næringslivet, akademia og organisasjonslivet deler av sin kunnskap og innsikt. Konferansen avholdes 15.november på NOVA Spektrum i Lillestrøm.   

NOVA Talks: Kunstig intelligens arrangeres onsdag 15.november på NOVA Spektrum.

Årets absolutt mest aktuelle tema

Administrerende direktør i Stiftelsen NOVA Spektrum Gunn Helen Hagen mener kunstig intelligens og maskinlæring er et tema som det er viktig at alle forstår og lærer mer om både på leder- og beslutningstakernivå. Temaet er også brennhett i disse dager:

Kunstig intelligens er et av årets absolutt mest aktuelle tema, noe som blant annet kommer til uttrykk gjennom at boken «Maskiner som tenker» ble revet vekk fra butikkhyllene tidligere i år, og fortsatt ligger på topp over Norges mest solgte bøker.

Fysiker, forsker og forfatter Inga Strümke opplever supersuksess med boken Maskiner som tenker.

Gjennom å gjøre kunstig intelligens til et hovedtema for vårt arrangement ønsker vi å sette flest mulig i stand til å forstå hvilke nærings- og samfunnsmessige konsekvenser maskinlæring og ny teknologi har, og hvordan man selv kan ta i bruk de nye mulighetene som følger av den digitale utviklingen. Økt kunnskap om dette er avgjørende for å forstå mer om den store samfunnsdiskusjonen om kunstig intelligens, og for å være forberedt på den fremtiden man selv møter i rollen som leder og beslutningstaker, sier Hagen.    

Robotforskere og filosofer som foredragsholdere

Programmet for NOVA Talks: Kunstig intelligens er fortsatt under utarbeiding, men allerede nå kan arrangørene røpe at flere kjente navn har takket ja til å delta på arrangementet. Blant disse finner vi direktør for Skanska Digital Christoffer Hernæs, Øystein Eriksen Søreide som til daglig er administrerende direktør i Abelia, samt sjefsøkonom i Handelsbanken Marius Gonsholt Hov.

Direktør for Skanska Digital Christoffer Hernæs er en av mange foredragsholdere som bidrar på NOVA Talks: Kunstig intelligens 15.november.

Blant øvrige innledere finner vi blant annet en robotforsker og en filosof. Hagen forteller at de er fornøyde med spennvidden i foredragsholderne som har takket ja til å delta på arrangementet:

Vi har satt sammen et spennende program med ulike foredragsholdere som hver for seg, og sammen, gjør NOVA Talks: Kunstig intelligens til et arrangement som er relevant for mange. Dette gjør at vi forventer bred deltakelse fra ulike bransjer, næringer og sektorer på tvers av regionen vi er en del av.

Ved siden av det faglige programmet legger vi også til rette for at deltakerne kan bli bedre kjent med hverandre i løpet av arrangementet. Vi tror dette bidrar til å styrke regionen vi er en del av ytterligere gjennom tettere samarbeid og nye forretningsrelasjoner. Dette er noe vi selvsagt heier sterkt på og håper blir et ønsket utfall av møteplassen i november, sier Hagen.

Hagen forventer at komplett program for NOVA Talks: Kunstig intelligens er klart i løpet av uke 39/40.

Fakta om NOVA Talks: Kunstig intelligens

Dato: Onsdag 15.november 2023
Kl.09:00 – 16:00
Sted: NOVA Spektrum, Lillestrøm
Arrangør: NOVA Spektrum
Hjemmeside:  https://novatalks.no/

kommende events