Nuen bruker messer til å videreutvikle produktene sine

Nuen er et norsk møbelbrand som baserer seg på lokal produksjon og lokale råvarer. De deltok på årets Oslo Design Fair, blant annet for å få tilbakemeldinger på en prototype av en stol som de har lansert.

– Her treffer vi bransjen og forhandlerne, og får både oppmerksomhet rundt stolen og tilbakemeldinger på produktet. Tilbakemeldingene brukes til forbedringer. Vi kommer nok til å endre på noen detaljer når vi kommer hjem, sier Kristian Notland Harnes, gründer og daglig leder i Nuen.

Inspirert av techmiljøene
Nuen produserer sine møbler i en rekke norske småbedrifter, hovedsakelig lokalisert på Vestlandet. Harnes forteller at metoden for produktutvikling er inspirert av techmiljøene.

– Der er det vanlig å lansere produkter før de er helt ferdige, for så å videreutvikle de basert på responsen. Det er en av grunnene til at vi er her. At vi i tillegg har inngått avtaler med flere forhandlere er bare en hyggelig bonus, sier Harnes.

Kristian og hans medgründere i Nuen har tidligere vært i samme ærend på messe i Stockholm. Senere i høst skal de delta på en messe i Belgia.

Foredrag om verdens beste miljøregnskap
Under fagdagen på Oslo Design Fair holdt Nuen et foredrag om deres prosjekt Verdens beste miljøregnskap. Der fortalte Notland Harnes om selskapets arbeid for å lage møbler som er bra for naturen og hva som er løsninger for fremtidens møbelbransje.

Kristian Notland Harnes (til venstre) og medgründer Erik Aldner (til høyre)

Om Oslo Design Fair
Oslo Design Fair er Norges største innkjøpsmesse for design- og interiørbransjen. Neste messe arrangeres 26. – 28. januar 2022. Her kan du lese mer om messen.

Oslo Design Fair 2021 hadde over 140 utstillere og var godt besøkt.

Her kan du lese mer om Nuen.