Opplev Lillestrøm!

Vi anbefaler deg å utforske og oppleve våre omgivelser i forbindelse med ditt neste besøk til NOVA Spektrum. Lillestrøm og omegn byr på mange fine opplevelser som passer for alle.

Møteplassene vi skaper og legger til rette for på vår arena tiltrekker seg flere hundre tusen tilreisende til vår region hvert år. Vi er opptatt å skape gode besøksopplevelser og anbefaler deg derfor å bruke litt tid på å oppleve nærområdet vi er en del av i forbindelse med ditt opphold i Lillestrøm.

Sjekk ut tipsene under, eller spør våre medarbeidere hvilke opplevelser de anbefaler i NOVA Spektrums nabolag.

Glad i shopping?

Bare fem minutters kjøretur unna NOVA Spektrum finner du Strømmen Storsenter, et av Norges største kjøpesenter med nærmere 200 butikker, spisesteder og andre servicetilbud. Strømmen Storsenter har kveldsåpent frem til kl.21 hver dag (19:00 på lørdager), og byr på 2 timer gratis parkering. Fra Lillestrøm bussterminal er det også hyppige bussavganger til Strømmen Storsenter.

Stå på ski hele året?

I nærområdet til NOVA Spektrum finner du Norges råeste helårsarena for skiopplevelser. SNØ-huset på Lørenskog lar deg stå alpint og snowboard hele året i et innendørs skianlegg som du knapt finner maken til i verden. SNØ har også egne langrennsløyper og mulighet for isklatring. Utstyr kan leies på stedet, og ved behov er det også mulig å booke kurs og privattimer.

SNØ ligger bare en kort kjøretur unna NOVA Spektrum, og har gode parkeringsmuligheter rett utenfor døren. Du kan også ta toget til SNØ fra Lillestrøm stasjon. Benytt lokaltoget og gå av ved Lørenskog stasjon. Følg skilting til SNØ-huset.

Kulturbyen Lillestrøm

Vi anbefaler deg å ta en titt på programmet til Lillestrøm Kultursenter i forbindelse med ditt neste besøk til oss. Kultursenteret har et stort og variert program bestående av populære konserter, show, revy og andre kulturopplevelser gjennom hele året. Lillestrøm kultursenter finner du i det nye kulturkvartalet i Lillestrøm vis a vis Lillestrøm stasjon. Fra NOVA Spektrum er det gangavstand hit.

PS: I kulturkvartalet finner du også Nitja senter for samtidskunst – med spennende og opplevelsesrike utstillinger gjennom store deler av året.

Hvem heier du på?

Åråsen stadion er hjemmearenaen til hele regionens store fotballhelter. Lillestrøm Sportsklubb (LSK) har en stor tilhengerskare i nærområdet med en velfylt terminliste som byr på mange spennende fotballopplevelser gjennom hele sesongen. Kombiner et besøk til våre møteplasser med en fotballkamp på Åråsen stadion – bare noen minutters gange fra sentrum av Lillestrøm og kort vei fra NOVA Spektrum.

Start eller avrund dagen med en tur i skulpturparken

Lillestrøm har en utendørs skulpturpark som strekker seg langs Sagelva og Nitelva i Lillestrøm. Elvebredden kulturpark består av en rekke kunstinstallasjoner laget av kjente norske og internasjonale kunstnere. Vi anbefaler deg å starte eller avslutte dagen med en gå- eller joggetur langs de flotte kunstverkene som ligger som perler som en snor i kort gangavstand fra NOVA Spektrum.

For de minste – Ta turen til Besøkssenter Våtmark Nordre Øyeren

Har du små barn? Da anbefaler vi deg å ta turen til besøkssenteret Våtmark Nordre Øyeren som ligger bare 15 minutter unna NOVA Spektrum. Besøkssenteret er et opplevelsessenter for barn og unge med spennende utstillinger og aktiviteter i flotte omgivelser. Senteret består også av en kafe og fine uteområder som inviterer til lek, utforsking og moro for de minste.

Legg turen innom Besøkssenteret Våtmark Nordre Øyeren. Bilde: Kasper Fossen.

kommende events