– Rett sted for talenter med en sterk strek

NOVA Spektrum Design leverer prisvinnende løsninger innen stands og utstillinger. De siste årene har kreativ leder Fredrik Lindland utviklet flere talenter som har blitt ettertraktede fagpersoner på området for utstillingsarkitektur.

Mange forbinder først og fremst NOVA Spektrum med ulike messer og arrangement. Bak de vellykkede møteplassene ligger imidlertid en stor verdikjede bestående av fagkompetanse på mange ulike områder. Et av disse områdene er design og utstillingsarkitektur.

God prosjektledelse og tett samarbeid

Gjennom NOVA Spektrum Design hjelper Fredrik Lindland og hans kollegaer utstillere fra både inn- og utland med å designe stand og utstillerplasser som setter kundene i stand til å lykkes. Nøkkelen til suksess ligger i god prosjektledelse, konseptutvikling og tett samarbeid med kundene underveis.

Utstillingsdesign er først og fremst relatert til å skape gode møteplasser og møter mellom mennesker. Det skal også være en god arbeidsplass for de som jobber på standen, med fokus på kommunikasjon og samhandling.

Utstillingsdesign handler om å skape gode møteplasser og møter mellom mennesker.

Et av landets ledende fagmiljø

Kreativ leder Fredrik Lindland er stolt over at NOVA Spektrum Design representerer et av landets ledende fagmiljøer innen design og utstillingsarkitektur. Avdelingen, som er en integrert del av NOVA Spektrum, har på snaut ett år bidratt til at hele tre utstillere har vunnet prisen for beste stand. I tillegg opplever Lindland at fagpersonene på avdelingen blir kontaktet av andre arbeidsgivere som er ledende internasjonalt innen fagområdet for utstillingsarkitektur.

– I disse dager sender vi en av våre medarbeidere videre til et selskap som har spesialisert seg på utstillingsarkitektur rettet mot blant annet museumssektoren. På den ene siden er det leit å miste en dyktig medarbeider som de siste årene har levert svært gode resultater i form av gode stands- og utstillingsløsninger til kjente merkevarer som blant annet Gardena, Norconsult og Huseby.

– På en annen side er vi svært stolte over at våre kollegaer går til en virksomhet som er svært anerkjent for å kombinere romløsninger, bilder, tekst og digitale flater for å formidle budskap og historier. Dette er et område som vi er gode på, men der det også finnes flere andre aktører i bransjen som leverer høy kvalitet, sier Lindland.

Utstillingsarkitekt Sander Stallemo Arnesen får gode skussmål av kreativ leder i NOVA Spektrum Design Fredrik Lindland.

Full av lovord

Sander Stallemo Arnesen har sin siste arbeidsdag i NOVA Spektrum Design 31.august etter å ha jobbet som utstillingsarkitekt siden 2019. Han er full av lovord om tiden i bedriften:

Årene i NOVA Spektrum Design har vært spennende og lærerike. Dette er et sted med varierte oppdrag for mange ulike oppdragsgivere innen forskjellige bransjer og næringer. Det gir rom for sterk faglig utvikling i kombinasjon med godt samarbeid på tvers av hele NOVA Spektrum for å skape de beste resultatene for kunden, sier Arnesen.

NOVA Spektrum har et godt arbeidsmiljø med høy trivsel blant medarbeiderne.

Ser etter personer med en sterk strek

Lindland forteller at NOVA Spektrum Design lykkes med å finne gode talenter og utvikle dem videre. Den faglige bakgrunnen til kandidatene er gjerne arkitekthøyskolen eller andre utdanningsmiljø innen samme fagretning. Gjennom flere år har det også et eksistert et nært samarbeid mellom NOVA Spektrum og Institutt for produktdesign ved OsloMet. Flere av kandidatene Lindland har ansatt, er tidligere studenter ved skolen.  

I tillegg til relevant utdanningsbakgrunn ser Lindland også etter medarbeidere som både har en sterk strek og kan tenke konseptuelt for å bruke disse ferdighetene som et kommunikasjonsverktøy i møte med kundene:

For mange av våre utstillere representerer arrangementene til NOVA Spektrum landets viktigste salgs- og markedsføringskanal. Dette stiller høye krav til at vi innenfor relativt korte tidsfrister lykkes med å utvikle de beste løsningene. Å ha gode tegneferdigheter og evnen til å utvikle helhetlige designkonsepter er viktige egenskaper som vi alltid ser etter når vi er på jakt etter nye utstillingsarkitekter, sier Lindland. 

Les mer om jobbmulighetene i NOVA Spektrum her. Vi mottar også åpne søknader.

kommende events