Sammen om gode kunst- og matopplevelser i Lillestrøm

NOVA Spektrum inngår nå et nytt samarbeid med Nitja senter for samtidskunst som gjør at de besøkende til kunstsenteret får en ekstra hyggelig pris på de gode mat- og drikkeopplevelsene som Lillestrøm Lobby tilbyr. Målet er å gi alle innbyggere i nærområdet enda bedre tilgang til kunst- og matkultur i Lillestrøm.

Nylig skrev administrerende direktør i NOVA Spektrum Gunn Helen Hagen og Direktør for Nitja Rikke G. Komissar en felles kronikk der de oppfordret næringslivet, kulturlivet og kommunen til å samarbeide bedre på tvers for å få frem alt det flotte Lillestrøm har å by på. Nå gjør man ord til handling i form av et nytt samarbeid der man i enda større grad ønsker å vise vei til hverandres opplevelser.

Avtalen mellom Nitja og NOVA Spektrum innebærer at alle besøkende til kunstsenteret får 20 prosent prisavslag på all mat og drikke på Lillestrøm Lobby, byens nye møteplass med sentral beliggenhet i Messeveien 6.

To i restauranten Lillestrøm lobby
Du finner Lillestrøm Lobby sentralt i Messeveien 6, bare noen minutters gange unna Lillestrøm togstasjon og Kulturkvartalene.

Sjekk ut: Lillestrøm Lobby med mulighet for bordbestilling >>

Kunst- og matkultur henger tett sammen

Direktør for Nitja senter for samtidskunst Rikke G. Komissar er takknemlig for det nye samarbeidet, og mener Nitja og Lillestrøm Lobby utfyller hverandre ettersom begge byr på det lille ekstra.  Komissar beskriver Nitja som en stolt samarbeidspartner med det nye spisestedet som tilbyr gode smaksopplevelser i nordisk brasseristil basert på høy kvalitet i råvarer og tilberedning:

Nitja og Lillestrøm Lobby er begge to arenaer i Lillestrøm som byr på det lille ekstra, der lekker design forenes med god mat og drikke. Kunst og matkultur henger sammen. Vårt samarbeid er basert på en gjensidig interesse og vi brenner for å gi folk unike opplevelser, sier Komissar.

Komissar forteller at også kunstsenteret huser en koselig kafe med lunsjretter, men påpeker at Lillestrøm Lobby representerer noe helt annet: varmretter og egen coctailbar.

– Vi oppfordrer våre gjester til å bli i Lillestrøm lenger, og å avslutte besøket i Nitja med en middag i Lillestrøm Lobby. Dette er en perfekt avrunding, sier Komissar.

Nitja senter for samtidskunst er vel verdt et besøk. Åpningstidene finner du lett tilgjengelig på hjemmesidene til senteret. Foto: Nitja.

Sjekk ut: Hjemmesiden til Nitja senter for samtidskunst >>

Samarbeid om å gjøre Lillestrøm mer kjent

Administrerende direktør for Stiftelsen NOVA Spektrum Gunn Helen Hagen er opptatt av at flere må få opp øynene for at vi har mange flotte herligheter i kommunen, som blant samtidskunst i verdensklasse gjennom Nitja og Elvebredden Kunstpark. Hagen håper samtidig at den nye avtalen gjør at flere finner veien både til Nitja og Lillestrøm Lobby:

– Som besøkende til Nitja er det kort vei til oss. Samtidig innebærer det nye samarbeidet at du faktisk kan tjene på å ta turen til Nitja før du kommer til Lillestrøm Lobby. Vi håper dette bidrar til at flere kombinerer kunst og matkultur i egen by, og at vi i sum lykkes med å styrke Lillestrøm ytterligere som både destinasjon og bosted, sier Hagen.

Nijta
Nitja er virkelig verdt et besøk med sin spennende arkitektur og flotte utstillinger. Foto: Einar Aslaksen.

Egen besøksguide til nærområdet

NOVA Spektrum har årlig 4 – 500 000 tilreisende og besøkende til sine messer og arrangement. For å bidra til at flere setter av mer tid til å se og oppleve Lillestrøm når de først planlegger for sitt besøk til byen, er NOVA Spektrum i gang med å utvikle en egen besøksguide med tips til opplevelser og severdigheter i og rundt Lillestrøm. Hagen håper dette også bidrar til at flere blir enda mer bevisste på alt nærområdet har å by på:

– Gjennom å vise frem de mange spennende mulighetene og opplevelsene i nærområdet vårt, legger vi grunnlaget for at Lillestrøm blir enda mer attraktiv. Vi har mye å by på, det handler bare om å vise det frem og gjøre tilbudene enda bedre kjent og mer tilgjengelig for de som ikke kjenner dem fra før. Dette vil over tid bidra til å skape enda større positive ringvirkninger i form av økt interesse for Lillestrøm blant alle tilreisende, sier Hagen.

Les mer: Se og opplev Lillestrøm i forbindelse med ditt besøk til oss >>

Elvebredden kunstpark i Lillestrøm er en av mange herligheter i nærområdet til NOVA Spektrum. På bildet ser du skulpturen “Lyden av Lillestrøm” av kunstner Fredrik Raddum. Foto: Ronny Østnes.

kommende events