Se og opplev Lillestrøm i forbindelse med ditt besøk til oss

Som tilreisende til Lillestrøm anbefaler vi deg å se og oppleve byen i forbindelse med ditt besøk til oss. Enten du har noen timer eller en hel dag til overs, vil du ha stor glede av å utforske nærmiljøet vi er en del av i forbindelse med ditt opphold. Her er våre beste tips for å oppleve Lillestrøm og nærområdet rundt NOVA Spektrum.  

Bli inspirert og fascinert – Ta turen til Nitja

Vi vil varmt anbefale et besøk til Nitja senter for samtidskunst. Kunstsenteret har spesialisert seg på visning og formidling av norsk og internasjonal samtidskunst holder sentralt i Lillestrøm sentrum. Nitja byr på spennende og opplevelsesrike utstillinger med billedkunst og kunsthåndverk, og har aktiviteter for barn i eget aktivitetsrom.

Besøk Nitja og få 20 prosent på mat og drikke på vårt spisested Lillestrøm Lobby. Foto: Einar Aslaksen.

Nitja har besøksadresse Kirkegata 10A – vis a vis togstasjonen og bussterminalen i Lillestrøm.  Det tar bare 5 minutter å gå fra NOVA Spektrum til Nitja.

Du får 20 prosent rabatt på all mat og drikke på vårt spisested Lillestrøm Lobby mot fremvisning av ordinær eller rabattert billett fra Nitja senter for samtidskunst. Tilbudet gjelder hele i hele åpningstiden til Lillestrøm Lobby på lørdager, og etter kl.16 på hverdager.

Vi anbefaler et besøk til Nitja når du er i Lillestrøm. Bildet er fra Nitjas kunstlounge. Foto: Istvan Virag/Kunstdok.

Gå eller jogg deg gjennom Elvebredden kunstpark

Liker du å starte eller avslutte dagen med en gå- eller joggetur, anbefaler vi deg å legge ruten gjennom Elvebredden kunstpark langs Nitelva og Sagelva i Lillestrøm.

Start dagen med en joggetur gjennom Elvebredden Kunstpark i Lillestrøm.

I Elvebredden kunstpark finner du en stor samling skulpturer av anerkjente kunstnere. Området er godt tilrettelagt for joggeturer og byvandring, og byr på alt fra lyttelurer i blankpolert messing til en bronseskulptur som viser spebarn som blir diet av en ulv.

Kunstverket “Lyden av Lillestrøm” av Fredrik Raddum er en av mange kunstverket i Elvebredden kulturpark sentralt i Lillestrøm. Foto: Ronny Østnes.

Elvebredden kunstpark er lett tilgjengelig fra NOVA Spektrum og hotellene i Lillestrøm. Søk opp kunstparken på Google Maps eller orienter deg ved hjelp av kartet som du finner ved å følge linken under.

Lær mer om historien, besøk Fetsund Lenser

Langs Glomma i Fetsund finner man det unike tømmerfløtningsanlegget Fetsund lenser. Fetsund lenser er bare noen minutters kjøretur unna NOVA Spektrum.

På Fetsund lenser får man innblikk i lokal og regional tømmerfløtningshistorie gjennom utstillinger, omvisninger og arrangementer gjennom året. Stedet er et familievennlig rekreasjonsområde med gang og sykkelsti langs elva fra Fetsund sentrum. Om sommeren kan man «gå på vannet» og besøke utstillinger både ute og innendørs.

Opplev fantastiske Fetsund lenser i nabolaget til NOVA spektrum.

I bryggekafeen er det salg av lunsjmat som gjeddeburger og andre lokale matretter. Museumsbutikken i den gamle hvilebrakka har et rikt innhold av lokalt håndverk, mat og bærekraftige produkter.

På vei fra fløtingsmuseet mot Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren kommer man til Flomparken der man finner lekeområde for barn, med benker og grillmuligheter.

Kjør ekte damptog i nabolaget til NOVA Spektrum

Omtrent 10 minutter unna NOVA Spektrum finner du Sørumsand og Tertitten Urskog-Hølandsbanen.

Tertitten er en smalsporet museumsjernbane. Tertitten tilbyr fascinerende nærkontakt med et pustende og pesende damplokomotiv fra en svunnen tid. Togene kjører i sommersesongen og har julekjøring fra første helga i advent hvert år. I den gamle stasjonsmesterboligen kan man kjøpe billetter på gamlemåten og besøke den koselige museumsbutikken.

Opplev en av Norges flotte museumsjernbaner bare 10 minutters kjøretid unna NOVA Spektrum.

Ta turen til besøkssenteret våtmark Nordre Øyeren

Har du barn som er nysgjerrige og liker å utforske og oppdage nye ting? Da er besøkssenteret Våtmark Nordre Øyeren perfekt sted. Fra NOVA Spektrum er det bare 12 minutters kjøretid til besøkssenteret.

Både små og store har glede av de fine utstillingene og aktivitetene på Besøkssenteret Våtmark Nordre Øyeren.


Besøkssenteret våtmark Nordre Øyeren formidler kunnskap om fugl og dyreliv fra Nordre Øyeren naturreservat. Åpent alle helger hele året og alle skolens ferier, med utstillinger og aktiviteter spesielt tilrettelagt for barn og barnefamilier. Innendørs finner man i tillegg kafe, spiseområdet og butikk. Utendørs er det flotte grøntområder med utstillinger, rikelig med sitteplasser og griller. En kort spasertur unna ligger Blikomøya med tre gapahuker og bålplass.

Sjekk ut byens nye bibliotek

Høsten 2022 åpnet Lillestrøms nye bibliotek – midt i Kulturkvartalene sentralt i byen. Det nye biblioteket består av et flott bygg som er verdt en opplevelse i seg selv. Biblioteket er åpent for alle og et perfekt sted å rusle innom for å jobbe, lære eller bare være.

Lillestrøm Bibliotek åpnet mandag 29.august 2022 i nye og moderne lokaler. Biblioteket er åpent for alle og ligger lett tilgjengelig i nærområdet til NOVA Spektrum. Foto: Lillestrøm Delta.

Biblioteket ligger i kort gangavstand fra NOVA Spektrum.

Opplev kulturlivet i Lillestrøm

Lillestrøm Kultursenter har et variert og allsidig program med alt fra revy, teater, konserter til jazzkafe og foredrag. Senteret har også en hjemmeside som gir god oversikt over kulturelle arrangementer på andre scener i byen.

Lillestrøm Kultursenter har et variert og spennende program gjennom hele året. Foto: RB/Vidar Sandnes.

Har du en kveld eller dag til overs i Lillestrøm, anbefaler vi deg å sjekke ut mulighetene for å få med deg noe av alt det spennende som foregår på Lillestrøm Kultursenter. Senteret har sentral beliggenhet i Kulturkvartalene i Lillestrøm kun fem minutters gange fra NOVA Spektrum.

Stå på ski – Året rundt

I nabolaget til NOVA Spektrum finner du SNØ, en av verdens råeste arenaer for snøopplevelser sommer som vinter. I det nye innendørs skianlegget kan du gå langrenn eller drive med alpint, snowboard og andre vinteraktiviteter året rundt.

SNØ er en av Norges og verdens råeste helårsarenaer for snøsport. Kjøretiden fra NOVA Spektrum til SNØ er på bare 11 minutter. Foto: SNØ

SNØ er en perfekt arena for deg som er glad i langrenn, og som gjerne kunne tenkt deg en tur i løypa også når det ikke er vinter og fine snøforhold ute. I tillegg egner alpinbakkene seg godt for både store og små – med den unike opplevelsen det er å kjøre stolheis innendørs!

Kjøretiden fra NOVA Spektrum til SNØ er på bare 11 minutter. Det er også enkelt å komme seg til SNØ ved å ta lokaltoget fra Lillestrøm stasjon til Lørenskog stasjon med bare noen minutters gange til anlegget. Ta med eget skiutstyr eller lei det du trenger av Sport 1 som holder til i samme bygg som SNØ.

Har du tips til andre ting å gjøre og oppleve i Lillestrøm?

Vi vil gjerne høre fra deg – Send oss derfor gjerne en henvendelse dersom du har innspill til andre ting vi bør føre opp på vår anbefaling til hva man bør se og oppleve i nærområdet til NOVA Spektrum i Lillestrøm. Benytt vårt kontaktskjema som du finner lett tilgjengelig her.

Tips oss til hva tilreisende og besøkende til Lillestrøm bør oppleve når de er i byen.