Skal servere verdens beste brus fra eget nabolag

På nye Lillestrøm Lobby finner du verdens beste brus fra Roma, den lille brusfabrikken i Lillestrøm. Brusen er laget etter egne oppskrifter og har bidratt til å sette byen på kartet gjennom mer enn 100 år.

Roma Mineralvannfabrikk har en lang og stolt historie som strekker seg helt tilbake til 1920. I et lite kjellerlokale i Teatergata 7 startet Martin Bergersen i sin tid produksjon av brus. Senere ble produksjonen flyttet til et eget produksjonssted like i nabolaget til NOVA Spektrum i Lillestrøm.

I lokalene til den lille brusfabrikken har det blitt produsert prisbelønt brus gjennom generasjoner, og med oppskrifter og lære om produksjon av drikkevarer som har gått i arv fra Martin Bergersens tid og helt frem til i dag. Historien til Roma strekker seg faktisk like langt tilbake i tid som historien til Norges Varemesse/NOVA Spektrum, og begge kunne i 2020 feire sine første hundre år med virksomhet.

Roma Mineralvannfabrikk har en lang og stolt historie i Lillestrøm som strekker seg mer enn 100 år tilbake i tid. Noen av de opprinnelige oppskriftene er fortsatt i bruk. Foto: Roma Mineralvannfabrikk.

Verdens beste brus

Nå har NOVA Spektrum/Lillestrøm Lobby inngått en ny samarbeidsavtale med Roma Mineralvannfabrikk om levering av drikkevarer til det nye spisestedet i Messeveien 6. Avtalen gjør det mulig for Lillestrøm Lobby å tilby gode smaksopplevelser i nordisk brasseristil med godt drikke til. Roma Brusfabrikker har et bredt produktutvalg med kjente merkevarer som blant annet FLUX Soda, Asina og Fruktcider.

Vi liker å kalle brusen fra Roma for verdens beste brus. Både fordi den smaker fantastisk, og fordi den kommer fra vårt eget nabolag og representerer en viktig del av historien til Lillestrøm.

Lillestrøm Lobby ligger sentralt til i Messeveien 6 med kort avstand til både Lillestrøm sentrum og togstasjonen i byen.

Rett fra produksjonslinja til servering

Roma Mineralvannfabrikk ligger tilnærmet vegg i vegg med NOVA Spektrum, og Lillestrøm Lobby er sannsynligvis den nærmeste bedriftskunden til brusfabrikken. Det nye samarbeidet føyer seg inn i rekken av lokale leverandører Lillestrøm Lobby har inngått avtale med på mat- og drikkeområdet. F&B Direktør Freddy S. Bruu er tydelig på at dette er et bevisst valg fra NOVA Spektrums side:

– Vi ønsker å gi flere smaken på det beste eget område har å by på, og er superheldige som også har en egen brusfabrikk i nabolaget vårt. Dette er helt unikt, og gjør at vi kan tilby kortreiste drikkevarer som kommer rett fra produksjonslinja til våre spisegjester. Vi vet at mange kunder også setter pris på at vi tilbyr brus og drikkevarer som skiller seg fra standardassortimentet som ofte er tilgjengelig ellers.

– I tillegg innebærer samarbeidet til at vi kan skape enda større lokale ringvirkninger i tråd med vår tydelige målsetting om å bidra til flere arbeidsplasser og økt verdiskaping i området vi tilhører. Sammen gjør vi Lillestrøm enda mer attraktiv både som destinasjon og bosted, sier Bruu.

F&B Direktør Freddy S. Bruu gleder seg til å servere kortreiste drikkevarer fra Roma Mineralvannfabrikk til lunsj- og middagsgjestene i nye Lillestrøm Lobby. Her sammen med Kommersiell leder Katrine B. Klemp og Salgssjef Fredrik B. Klemp, begge fjerdegenerasjons etterkommere etter grunnleggeren av Roma Mineralvannfabrikk.

Ved siden av Romerike Brusfabrikker, samarbeider Lillestrøm Lobby også med en rekke andre lokale leverandører. Blant disse finner vi blant annet Romerike Kaffebrenneri og Grøndalen gård på Nes.

kommende events