Du må tipse om noen som er et forbilde for deg!

Fjorårets mottaker av prisen for Årets kvinnelige forbilde ble svært overrasket over å vinne prisen. Nå kommer hun med en tydelig oppfordring i forkant av årets kvinnedag fredag 8.mars.  

Det har gått nærmere et år siden Rikke G. Komissar vant prisen for Årets kvinnelige forbilde. Prisen fikk hun for sin innsats med å sette regionen på kartet gjennom mange år som direktør for Nitja senter for samtidskunst. I tillegg la juryen stor vekt på at Rikke representerer et viktig forbilde for andre kvinner på Romerike, og er med på å inspirere og motivere andre kvinner basert på at man utgjør en positiv forskjell.

Hvordan var det å vinne prisen, Rikke?

Å bli tildelt prisen var utrolig stort, og noe som kom både uventet og brått på. Det hadde aldri falt meg inn at jeg skulle kunne vinne en slik pris. Jeg har aldri betraktet meg selv som et forbilde, men desto hyggeligere var overraskelsen. Dette er virkelig en ære, sier Rikke begeistret.

Rikke mener all inspirasjon når det gjelder å motivere andre kvinner i regionen er bra, og ser på det å rette blikket mot kvinner i ledende posisjoner som en god start. Samtidig understreke hun at det er like viktig å legge til rette for nettverk, kunnskapsutveksling og et miljø for samtaler. Her trekker hun frem kvinnenettverket Morild på Nedre Romerike som et godt eksempel.

Mener du vi har kommet langt nok når det gjelder å få flere kvinner opp og frem i regionen?

Vi må fortsatt jobbe for likestilling og vi trenger flere kvinner inn i både styreverv og lederstillinger. I offentlig sektor og i kulturlivet er kvinneandelen høy, men i privat sektor finner man vesentlig flere menn. Det er også fortsatt ulikheter på området for kjønn og lønn. Så selv om vi opplever å ha høy grad av reell likestilling, kan vi ikke hvile på dette feltet, understreker Rikke.

Tydelig oppfordring
Rikke hang diplomet som hun mottok i forbindelse med pristildelingen på veggen på kontoret. Prisen er samtidig med henne i både hjertet og minnet hele tiden. Nå kommer hun med en klar oppfordring til alle romerikinger i forbindelse med at det skal kåres en ny vinner av Prisen for årets forbilde:

Vær kreativ og nominer en kvinne du mener fortjener denne prisen. Det må ikke være en toppdirektør. Det handler om å inspirere andre. Du må rett og slett tipse om en kvinne som utmerker seg og er et forbilde for deg!

Om prisen for Årets kvinnelige forbilde på Romerike
Prisen for Årets kvinnelige forbilde på Romerike deles ut på Norges mest interessante 8.mars-arrangement i regi av NOVA Spektrum. Formålet med prisen er å inspirere og motivere andre kvinner i regionen basert på at man utgjør en positiv forskjell innenfor næringslivet, kulturlivet eller samfunnslivet. Alle kan nominere kandidater til prisen før en jury kårer endelig vinner basert på mottatte forslag.

Norges mest interessante 8.mars-arrangement er et gratis og åpent arrangement fredag 8.mars i Lillestrøm.

Les mer og meld deg på Norges mest interessante 8.mars-arrangement her >>

kommende events