Se og opplev Lillestrøm!

Vi ønsker deg et fint opphold i Lillestrøm og håper du setter av litt tid til å se og oppleve byen i forbindelse med ditt besøk til våre arrangement i høst.

For Lillestrøm er messene og arrangementene som NOVA Spektrum skaper og legger til rette for, viktige for oss. De ulike møteplassene gir oss muligheten til å vise frem byen og alle de spennende mulighetene i vår region. Visste du eksempelvis at Lillestrøm har mer enn 50 restauranter i og rundt sentrum, og at det er en flott skulpturpark tilgjengelig for deg som liker å starte eller avslutte dagen med en joggetur?

Legg gå- eller joggeturen langs Elvebredden kunstpark i Lillestrøm i forbindelse med ditt opphold i byen.

Opplev Lillestrøm

Kanskje er du også blant dem som ønsker å sjekke ut mulighetene for shopping i forbindelse med ditt opphold i Lillestrøm? I sentrum finner du et bredt utvalg butikker og flere nisjeforretninger som er verdt et besøk. I tillegg er det to kjøpesenter lett tilgjengelig – Lillestrøm Torv og Strømmen Storsenter, sistnevnte har Norges største butikkutvalg under ett tak, og ligger bare en kort togtur unna NOVA Spektrum.

Mange av oss setter også stor pris på de kulturelle opplevelsene som Lillestrøm har å by på. Nitja senter for samtidskunst ligger bare noen minutters gange unna NOVA Spektrum, og har mange og varierte utstillinger fra ulike samtidskunstnere hvert år. Ta også gjerne turen til OSCAR Studio & Galleri eller Lillestrøm kultursenter. En oversikt over alt som skjer i byen er lett tilgjengelig her. Sjekk også denne fine besøks- og opplevelsesguiden til regionen i regi av Tømmerruta.

Vi anbefaler et besøk til Nitja i forbindelse med ditt opphold i Lillestrøm. Senteret ligger vis a vis Lillestrøm togstasjon, bare noen minutters gåtur fra NOVA Spektrum.

Har du tid til en avstikker fra Lillestrøm sentrum, så anbefaler vi et besøk til idylliske Fetsund Lenser. Du kan også kjøre ekte damptog på en smalsporet museumsjernbane med navn Tertitten Urskog- Hølandsbanen bare 10 minutter unna NOVA Spektrum.

Region i vekst

Lillestrøm er en region med et variert og allsidig næringsliv, og med flere ledende forsknings- og utdanningsmiljøer lokalisert til kommunen. Ved Institutt for Energiteknikk er det over 720 ansatte fra hele 35 land som samarbeider om forskning på energi. Resultatene av forskning ser vi blant annet i form av nye løsninger innen fornybar energi og fremtidsrettede energisystemer. I Lillestrøm holder også Forsvarets forskningsinstitutt til, og både Universitetet i Oslo og OsloMet har utdanningstilbud i kommunen.

I vår region finner du også Universitetssykehuset Ahus som blant annet bemerker seg innen hjerteforskning og forskning på Alzheimers sykdom. Sykehuset er den største enkeltarbeidsgiveren i regionen med om lag 12 000 ansatte.

Lillestrøm er i vekst og er en attraktiv region å bo, leve og jobbe i. Det finnes mange spennende karrieremuligheter i næringslivet og blant de mange forsknings- og utdanningsmiljøene i kommunen.

Lillestrøm og regionen kommunen er en del av, opplever sterk vekst både når det gjelder innbyggertall og nyetableringer. Med sentral beliggenhet bare noen minutter unna både Oslo og Oslo Lufthavn Gardermoen, er kommunen et perfekt utgangspunkt for deg som ønsker å drive virksomhet.

Vi ønsker deg et hyggelig opphold i Lillestrøm, og velkommen tilbake ved en senere anledning!

Beste hilsen,

Jørgen Vik
Ordfører Lillestrøm kommune

Maria Hermansdatter Hoff
Næringssjef Lillestrøm kommune


kommende events