Vi har store utviklingsplaner for våre eiendommer

Stiftelsen Norges Varemesse eier og driver Norges Varemesse på Lillestrøm og Oslo Spektrum. Vår ambisjon er å styrke begge arenaene som møteplasser, samtidig som eiendommene utvikles og blir ytterligere tatt i bruk av befolkningen.

Lillestrøm NXT
For Stiftelsen Norges Varemesse er det en selvfølge å bidra til å bygge Lillestrømsamfunnet. Vi har en stor tomt i Lillestrøm med svært god beliggenhet. Den er nære sentrum og togstasjonen, og ligger midt mellom Oslo og Gardermoen. 

Vi ønsker å utvikle området rundt messesentret til en levende bydel, til glede for både besøkende og folk som bor i kommunen. Vi planlegger boliger, hotell, kontorer, butikker og byscene. Målet er å styrke vår virksomhet, samtidig som vi gir lokalbefolkningen noe den ønsker. 

Spektrumskvarteret
Årlig kommer det flere hundre tusen besøkende til Spektrum. Mange av disse bor på hotell, handler i butikkene og besøker restaurantene i Oslo. Scenen har huset mange store artister. Satsingen på Spektrum har vært en suksess, både for kulturen, næringslivet og byen. 

Vi ønsker å utvide Spektrum og åpne området for byen og befolkningen. Det originale «Spektrum» skal bestå, men vi ønsker flere scener og et kongressenter av internasjonalt format. I dag er Norge klart minst i Norden på internasjonale konferanser. Inspirert av Madison Square Garden i New York ønsker vi å bygge en blackbox-sal med plass til 3000 mennesker. I de to nederste etasjene skal det være kafeer, og restauranter og funksjoner som skaper liv og røre i området. Området rundt får en oppgradering, og skal binde øst og vest sammen.

I tillegg ønsker vi at det nye tilbygget skal romme 1000 kontorplasser. Både nytt og eksisterende næringsliv i Oslo trenger lokaler, og ingenting er bedre enn at de får det nært trafikknutepunktet på Oslo S. Områder trenger også liv når det ikke er arrangementer i Spektrum. Det får det når det huser mange arbeidsplasser. Kontorlokalene gjør det også mulig å finansiere kulturarenaen, kongressenteret og oppgraderingen av tomten. Bygget skal ha de beste standarder innen bærekraft.

kommende events