Utvikling av våre eiendommer

Stiftelsen Norges Varemesse har store planer for utvikling av våre destinasjoner, både NOVA Spektrum i Lillestrøm og Oslo Spektrum. De nye satsingene skal gi våre gjester et enda rikere og bedre tilbud, samtidig som de tilfører begge byene verdier og arbeidsplasser. 

Lillestrøm NXT- en grønn og attraktiv bydel

Vi ønsker å utvikle området rundt NOVA Spektrum til en levende bydel, til glede for både besøkende og folk som bor i kommunen. Her planlegger vi boliger, hotell, kontorer, butikker og kulturtilbud. Målet er å styrke vår virksomhet, gi våre en besøkende en enda flere tilbud, samtidig som vi gir lokalbefolkningen noe den ønsker.

Mulig, ny fasade på NOVA Spektrum mot Thon Hotel Lillestrøm. Ny byscene i bakgrunn.

Les mer om Lillestrøm NXT her

Spektrumkvarteret – en attraktiv og innholdsrik møteplass i hjertet av Oslo

Vi ønsker å utvide Oslo Spektrum og åpne området for byen og befolkningen. Det originale «Spektrum» skal bestå, men vi ønsker flere scener og et kongressenter av internasjonalt format.

I dag er Norge klart minst i Norden på internasjonale konferanser. Inspirert av Madison Square Garden i New York ønsker vi å bygge en blackbox-sal med plass til 3000 mennesker. I de to nederste etasjene skal det være kafeer, og restauranter og funksjoner som skaper liv og røre i området. Området rundt får en oppgradering, og skal binde øst og vest sammen. 

I tillegg ønsker vi at det nye tilbygget skal romme 1000 kontorplasser. Både nytt og eksisterende næringsliv i Oslo trenger lokaler, og ingenting er bedre enn at de får det nært trafikknutepunktet på Oslo S.

Områder rundt Oslo Spektrum trenger også liv når det ikke er arrangementer. Det får det når det huser mange arbeidsplasser. Kontorlokalene gjør det også mulig å finansiere kulturarenaen og oppgraderingen av tomten. Bygget skal ha de beste standarder innen bærekraft. 

Les mer om Spektrumkvarteret her