Emma vant vår store tegnekonkurranse

En enstemmig jury har kåret Emma Sørby Johansen fra Skjetten skole til vinner av NOVA Spektrum og Romerikes Blads store tegne/malekonkurranse med Van Gogh som tema. Responsen på konkurransen var langt over forventet, og til sammen kom det inn nærmere 2 000 bidrag fra barn og skoleelever i hele regionen.

– Vi har fått inn fantastisk mange fine bidrag fra barn, elever og hele skoleklasser i forbindelse med vår tegnekonkurranse. Juryen har gjennomgått samtlige tegninger/malinger og hadde ingen enkel oppgave med å kåre en endelig vinner. Til slutt falt valget ned på en tegning som virkelig skilte seg ut, og som en enstemmig jury mente var et riktig vinnerbidrag.

Emmas tegning ble kåret til vinnerbidraget i NOVA Spektrum og RBs tegnekonkurranse med Van Gogh som tema.

Spektakulær utstilling

Administrerende direktør i Stiftelsen NOVA Spektrum Gunn Helen Hagen er imponert over hvor mange barn og skoleelever som har latt seg engasjere av konkurransen. Hun forteller at konkurransen i samarbeid med Romerikes Blad var et initiativ de tok i forbindelse med den spektakulære utstillingen Van Gogh Alive. Utstillingen har fått stor nasjonal og lokal oppmerksomhet. Det er også første gangen NOVA Spektrum er arena for denne typen opplevelses-event:

Van Gogh Alive på NOVA Spektrum er en spektakulær opplevelse som stimulerer til alle sanser, og som flest mulig bør få med seg. Den store interessen for utstillingen gjør at vi stiller oss positive til andre aktører som også ønsker å bruke oss som arena for denne typen opplevelser og events. I tillegg passer dette godt med vårt formål som sier at vi skal skape og legge til rette for møteplasser som også favner kultur.

Les også: Emma (12) ble overrasket nok en gang: – Ekstra gøy>>

Van Gogh Alive på NOVA Spektrum er tilgjengelig for publikum frem til 11.februar.

Håper flere blir nysgjerrige

Juryen i forbindelse med tegnekonkurransen har bestått av Trude Nordeng Rougnø, kulturskolerektor i Lillestrøm kommune, styreleder i Lillestrøm kunstforening Tina Kjensli, Brede Andreas Rørhus, leder for hovedutvalg for kultur i Lillestrøm, samt markedskoordinator i Romerikes Blad Nio Amini.

Ved siden av vinnertegningen har juryen også valgt ut enkelte andre bidrag som mottar en påskjønnelse i forbindelse med tegnekonkurransen. Vi håper konkurransen stimulerer flest mulig unge til å fortsette med tegning og maling, og til å utvise interesse og nysgjerrighet for kunst og kultur også i årene som kommer, avslutter Hagen.

Juryen hadde en omfattende jobb med å gå gjennom alle bidragene som ble levert i forbindelse med tegnekonkurransen.

Vinneren av tegnekonkurransen mottok et klassebesøk til Van Gogh Alive i premie, og fikk også overrakt et gavekort til Lillestrøm Lobby ved ankomst til NOVA Spektrum i forbindelse med besøket.

kommende events