Frelsesarmeen legger sommerens storsamling til Lillestrøm og NOVA Spektrum  

Frelsesarmeen inviterer til åpent hus når de legger sin store kongress til Lillestrøm og NOVA Spektrum i sommer. Valget av arena var enkelt i møte med organisasjonens ønske om å finne et felles treffpunkt med god plass til alle medlemmer, ansatte og frivillige.

I 1865 begynte å Catherine og William Booth arbeidet med å hjelpe andre mennesker under harde kår i Øst-London. I dag kjenner vi Frelsesarmeen som en verdensomspennende organisasjon som lever opp til kristendommens ideal om at man at man skal bety noe for andre og bruke frivilligheten for å utgjøre en positiv forskjell. I det territoriale området som Norge tilhører, har den internasjonale kirkeorganisasjonen om lag 1800 ansatte og et stort antall frivillige. I sommer samles mange av dem på NOVA Spektrum i Lillestrøm.

God plass til alle aktiviteter

For første gang på fire år inviterer vi alle våre medlemmer, ansatte og frivillige til storsamling. Tidligere har pandemien satt en stopper for våre planlagte samlinger etter at vi besluttet å gå over til å arrangere kongress annethvert år. I forbindelse med årets kongress har det vært viktig for oss å finne et sted med nok plass til alle aktivitetene og arrangementene vi planlegger for i løpet av samlingen. Dette gjorde NOVA Spektrum til et åpenbart førstevalg. Her får vi plassen vi trenger.

I tillegg er NOVA Spektrum også en utmerket arena sett i sammenheng med de gode mat- og serveringstilbudene som alle våre besøkende kan gjøre nytte av i forbindelse med sitt besøk til kongressen, forteller Ann Margaret Pender i Frelsesarmeen.

Les mer: Velkommen til kongress!

Ann Margaret Pender i Frelsesarmeen ser frem til kongressen de arrangerer i lokalene til NOVA Spektrum 29.juni – 2.juli i år.

Ann Margaret Pender er til daglig major og leder for programavdelingen i Frelsesarmeen. Hun og hennes avdeling er i full gang med de siste forberedelsene i forbindelse med arrangementet der det er lagt opp til et spennende og innholdsrikt program bestående av blant annet konserter, gudstjenester og seminarer. Målet er å skape et hyggelig og sosialt treffpunkt som samler flest mulig deltakere, og som er tilpasset alt fra småbarnsfamilier til godt voksne.

Utmerket beliggenhet

Pender forteller at den gode beliggenheten til NOVA Spektrum er en annen viktig årsak til at de valgte å legge årets kongress til Lillestrøm:

Vi forventer deltakere fra hele vårt territoriale område (Norge, Island og Færøyene) til årets kongress. Dette gjør det viktig for oss å sørge for at arrangementet foregår på et sted som det er lett å oppsøke enten man kommer med fly, tog eller bil. NOVA Spektrum ligger bare noen minutters togtur fra Oslo Lufthavn Gardermoen og gjør det lett for våre tilreisende og besøkende å benytte offentlig transport fra dør til dør.

Lillestrøm er dessuten et sentralt sted også for dem som benytter egen bil til og fra vårt arrangement. Med 1250 parkeringsplasser rett utenfor døren skal det litt til før det blir utfordringer med å finne en ledig parkeringsplass i forbindelse med kongressen. Her er det ingen trange parkeringsluker, sier Ann Margaret med et smil.

Les også: Vi hjelper deg med å lykkes som arrangør >>

Fra Lillestrøm stasjon er det bare noen minutters gange til NOVA Spektrum. Fra Lillestrøm er det hyppige togavganger til både Oslo S og Oslo Lufthavn Gardermoen hele dagen.

Inviterer befolkningen i nærområdet

Frelsesarmeen innreder et eget gudstjenesterom inne på NOVA Spektrum med plass til hele 1 000 deltakere i forbindelse med årets arrangement. Rommet vil bli brukt flere ganger i løpet av langhelgen som arrangementet varer, og gudstjenestene blir også streamet slik at de kan følges av alle.

Ann Margaret ser frem til flere fine gudstjenester med mange deltakere. Hun trekker i tillegg frem Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester og gjestesolist Ole Edvard Antonsen som et av flere kulturelle høydepunkt på årets program. Konserten finner sted lørdag 1.juli kl.20. Ann Margaret håper at de ulike aktivitetene i løpet av kongressen også skaper interesse og nysgjerrighet i nærområdet:

Vårt arrangement er åpent og offentlig tilgjengelig for alle som ønsker å delta. Sett gjerne av helgen 29.juni – 2.juli og ta turen til Lillestrøm i forbindelse med vår kongress. Dette er et sted der du møter andre, og representerer et stort sosialt fellesskap. Resten av året bidrar våre korps rundt omkring i landet til det samme i form av barne- og ungdomsaktiviteter og ulike tiltak for familier, enslige og eldre. Vi håper å møte deg og gleder oss til årets store treffpunkt der det er lagt opp til et program som passer for alle, avslutter Pender.

En av verdens ledende trompetister, Ole Edvard Antonsen, opptrer på Frelsesarmeens kongress i sommer.

Les mer om Frelsesarmeens kongress på hjemmesiden til arrangementet.

kommende events