Hengekøyepioner velger messer og arrangement som markedsføringskanal

Som ung gründer sydde Jonas Haug selv de første prototypene på det som nå har blitt et produkt med stor suksess. De populære villmarks-hengekøyene selges imidlertid kun via nett. Samtidig er Amok Equipment fast utstiller på Camp Villmark i regi av NOVA Spektrum. Hva får en digital gründer til å velge den fysiske møteplassen som markedsføringskanal?  

Historien bak suksessen til Amok Equipment startet på en seiltur i Karibia. Jonas Haug koste seg på tur, men sov dårlig og var alt annet enn fornøyd med hengekøyen han benyttet da han krysset det karibiske hav på kryss og tvers. Da Haug kom hjem gjorde han undersøkelser og fant ut at hengekøyene som var tilgjengelige på markedet, stort sett hadde samme dårlige komfort som han selv nettopp hadde erfart.

Prototyp produsert med egeninnkjøpt symaskin fra Ikea

Det var kort vei fra markedsundersøkelsene til den første prototypen for Haug. Ved bruk av en egeninnkjøpt symaskin fra Ikea ble ideen om å lage en villmarks-hengekøye omsatt i praksis. Målet var å lage en hengekøye som både er deilig å ligge, og sove og slappe av i, og som fungerer like godt i norsk natur som på ekspedisjoner i sydligere strøk.    

Hengekøyegründer Jonas Haug fra Amok Equipment
Jonas Haug laget den første prototypen av den populære villmarks-hengekøyen ved hjelp av en egeninnkjøpt symaskin fra Ikea.

Fast utstiller på messen

I dag leder Haug og med-gründer Steinar Bukve Witsø en suksessfull bedrift som selger høykvalitetshengekøyer til kunder i mer enn 40 land, og der merkevaren er godt etablert i friluftbransjen. All omsetning av hengekøyen og tilbehøret for en god natts ute selges via nettbutikken til Amok Equipment. Samtidig er Haug og Amok Equipment fast utstiller på Camp Villmark, Norges største innendørsmesse som arrangeres av NOVA Spektrum hvert år.

Ønsker du mer informasjon om messer og arrangement?


Inne på messen med arrangement og folk
Camp Villmark er Norges største innendørs friluftsmesse med fokus på jakt, fiske og friluftsliv. Årets Camp Villmark arrangeres 24 – 26. mars 2023.

Økt interesse og omsetning med messe

Jonas Haug er ikke i tvil om at deltakelsen på Camp Villmark er viktig for suksessen til bedriften han har bygget opp de siste ti årene:

Det er ikke akkurat enkelt å få folk opp i køya gjennom vår nettbutikk. Gjennom deltakelsen på Camp Villmark får vi vist frem og demonstrert produktene våre på en slik måte at kundene kan se og oppleve hengekøyene vi tilbyr. Med dette avliver vi myten om at hengekøyer ikke kan være komfortable, sier Haug.

Les også: Messer og arrangement som salgs- og markedsføringskanal

God og tett kontakt med kundegruppen

Haug forteller at det er ulike fordeler ved å være til stede som utstiller på møteplassene NOVA Spektrum skaper og legger til rette for, og peker på at Camp Villmark gjør at de kommer i god og tett kontakt med kundegruppen de har rettet seg mot:

Det er veldig motiverende for alle våre medarbeidere å møte nye og potensielle kunder. Mange av de som kommer innom standen vår, er fornøyde kunder som vil fortelle om sine egne opplevelser med produktene våre. I tillegg møter vi alt fra erfarne jegere til småbarnsfamilier som ønsker å bruke naturen mer, sier Haug.

– For våre medarbeidere er kundemøtene på stand en skikkelig boost for motivasjonen, og noe som betyr veldig mye for stå-på-viljen internt, sier Haug.

Jonas Haug forbereder seg til messe
Jonas Haug har gått veien fra ung gründer til suksessfull bedriftsleder. Han er ikke i tvil om den fysiske møteplassens betydning og viktighet som markedsføringskanal.

Viktig del av samlet markedsarbeid

Haug i Amok Equipment mener den samlede ressursbruken knyttet til planlegging og gjennomføring av egen utstilling på Camp Villmark, mer enn oppveies av fordelene med å være til stede på arrangementet:

Selvsagt tar det litt tid å bestille stand og få på plass utstyret som er nødvendig for å presentere oss og våre produkter. Samtidig bygger vi en enda sterkere bedrift og organisasjon ved å være til stede på messen.

 Impulsene og ideene vi fanger opp gjennom den direkte kundedialogen, og ved at potensielle kunder kan se, føle og ta på produktene våre, ville vi aldri fanget opp gjennom trafikkstatistikk fra sosiale medier eller vår egen nettbutikk. Summen av fordelene med å være til stede som utstiller hos NOVA Spektrum, gjør det enkelt for oss å prioritere den fysiske møteplassen som Camp Villmark representerer som en viktig del av vårt samlede markedsarbeid, avslutter Haug.  

Les også: Tips til bedriftsledere som ønsker flere kunder


5 gode grunner til å bli utstiller

Som utstiller på våre messer og arrangement:  

  • Møter du dine viktigste kunder, samarbeidspartnere og forretningsforbindelser på ett felles sted.

  • Øker du kjennskapen til dine produkter/tjenester og varemerkene du representerer på en direkte og svært effektfull måte.

  • Gjør du det mulig for dine nye og eksisterende kunder å se, føle og oppleve produktene og tjenestene du tilbyr. Ved å kunne spille på flere sanseuttrykk (syn, berøring hørsel, lukt, smak) oppnår du svært høy samlet salgs- og markedsføringseffekt.

  • Oppnår du direkte dialog med dine viktigste kunder og kan få umiddelbar tilbakemelding på hva kundene mener og tenker om dine produkter, tjenester og varemerker.  

  • Møter du en større kundegruppe enn den du har tilgjengelig i ditt daglige lokalmarked.


NOVA Spektrum er en nasjonal og internasjonal arena for messer, arrangement, utstillinger, kongresser, konferanser, banketter og events. NOVA Spektrum har Norges beste beliggenhet midt mellom Oslo og Oslo Lufthavn Gardermoen med bare 11 minutters reisevei hver vei. NOVA Spektrum het Norges Varemesse frem til høsten 2021.

Hvert år arrangeres en rekke store og små messer og arrangement i NOVA Spektrum med 4 – 500 000 besøkende.


Kontakt meg gjerne for en uforpliktende samtale

Sammen kan vi sette nye mål for din virksomhet.

Michael Vedstesen

Direktør Salgsutvikling

Michael er ekspert på hvordan du kan utnytte messer og arrangement som kanal for salg, markedsføring og relasjonsbygging. Han deler gjerne av sin erfaring og kompetanse med deg.