Lokalt samarbeid bidro til unike opplevelser

Samarbeidet mellom NOVA Spektrum og Nitja senter for samtidskunst bidro til å gi alle besøkende på Oslo Design Fair en helt spesiell opplevelse på høstens store møteplass for design, arkitektur og håndverk.  

Samarbeidet ga oss en enestående mulighet til å la alle besøkende på Oslo Design Fair oppleve den visuelle og fargesprakende nytelsen som antrekkene til kunstneren Edda Gimnes representerer. Det er ikke hver gang vi blir gitt muligheten til å vise frem kreasjoner fra en av Norges aller største talenter innen kunst og design på våre arrangement.

Kathrine Jansen, direktør for Oslo Design Fair, er svært fornøyd med samarbeid med Nitja senter for samtidskunst i forbindelse med Norges største innkjøpsmesse og viktigste møteplass for design- og interiørbransjen. Arrangementet ble nylig gjennomført med flere hundre utstillere og tusenvis av besøkende til stede på arenaen til NOVA Spektrum – og med et stort faglig program i tillegg til selve utstillingen.

Edda-univers på Oslo Design Fair

I forbindelse med høstens arrangement inngikk NOVA Spektrum et helt spesialt samarbeid med Nitja om å kunne gjenbruke et utsnitt av en utstilling med Edda Gimnes på Oslo Design Fair. Det er første gang man inngår et samarbeid med et lokalt kunstsenter om å gjenbruke elementer fra en separatutstilling for å skape en enda bedre besøksopplevelse for alle deltakere på et arrangement i NOVA Spektrum.

Resultatet av samarbeidet ble et eget «Edda-Univers» på Oslo Design Fair som var åpent og fritt tilgjengelig for alle besøkende, og der flere av de mest spektakulære antrekkene som Edda Gimnes har designet, var utstilt.

Kunsten til Edda Gimnes representerer en visuell og fargesprakende nytelse.

Billettsamarbeid

Blandingen av kunst og mote er helt unik, og klærne som Edda har designet er blant annet blitt benyttet av Lady Gaga og modellen Gigi Hadid.  Det unge designtalentet har allerede blitt et kjent navn innenfor mange kretser, og to av kreasjonene til Gimnes er å finne på Nasjonalmuseets permanente utstilling for samtidsdesign.

Samarbeidet med Nitja omfattet også et billettsamarbeid der alle besøkende på Oslo Design Fair fritt kunne besøke det unike kunstsenteret i nabolaget til NOVA Spektrum mens arrangementet pågikk.

Vi er opptatt av at Oslo Design Fair skal forbli den beste og mest attraktive møteplassen for design, arkitektur og håndverk i Norge. Gjennom samarbeidet med Nitja i høst fikk vi gitt alle våre besøkende og utstillere en enda bedre totalopplevelse, noe som er viktig i forbindelse med vårt ønske om å være sterkt tilstede for bransjene vi henvender oss til – og er til for, forteller Jansen.

De besøkende til Oslo Design Fair kunne fritt besøke Nitja senter for samtidskunst i løpet av dagene arrangementet pågikk.

Avgjørende tilskudd

Jansen bekrefter også at NOVA Spektrum har gitt et økonomisk tilskudd til Nitja i forbindelse med separatutstillingen til Edda Gimnes. Dette tilskuddet var avgjørende for at Nitja kunne realisere en bred presentasjon av kunstneren.  

Gjennom vårt økonomiske tilskudd har vi bidratt til et enda bedre kunst- og kulturtilbud som mange innbyggere i eget nærmiljø har hatt glede av. I tillegg var billettsamarbeidet viktig for å skape økt oppmerksomhet blant de tilreisende om at Lillestrøm er en spennende destinasjon å besøke, både i forbindelse med Oslo Design Fair, og gjennom resten av året.  

Viktig for å løfte Lillestrøm

Direktør for Nitja, Kathrine Wilson, er takknemlig for det gode samarbeidet med NOVA Spektrum:

– Vi takker NOVA Spektrum for et fint samarbeid i forbindelse med Oslo Design Fair, og synes det er hyggelig å høre at gjenbruk av elementer fra vår separatutstilling med Edda Gimnes har bidratt til å løfte Norges viktigste og mest attraktive møteplass for design, arkitektur og håndverk. Denne typen partnerskap er viktig for å løfte Lillestrøm og gjøre vårt felles nærområde til et levende og enda mer spennende sted å bo og besøke, sier Wilson.

Kathrine Wilson understreker betydningen og viktigheten av et godt samarbeid for å løfte Lillestrøm og nærområdet til NOVA Spektrum.

kommende events