Norges Varemesse med gigantplaner

Årets Romeriksbedrift, Norges Varemesse har ambisjoner om å lede an også i fremtidens byutvikling, og har store planer knyttet til realisering av eiendomsutviklingen – på messe-arealet i Lillestrøm. Så spennende er de skisserte ambisjonene og skreddersydde løsningene at nyheten «trendet» som mest leste i Norges største eiendomsmagasin, Estate Media, i juni.


En ny bærekraftig bydel i Lillestrøm

Med vår sentrale beliggenhet i Lillestrøm og kun 10 minutter til resten av verden (via Oslo Lufthavn) ønsker vi å utvikle vår allerede fantastiske eiendom og rigge for fremtidsrettet og bærekraftig byutvikling. I samarbeid med arkitektkontoret A-LAB er det utviklet skisser over hvordan Norges Varemesse kan realisere planene.

Ilustrasjonen viser hvordan en ny digital fasade som vender mot Lillestrøm syd og togstasjonen kan se ut.

Ønsker seg Oslo og Akershus’ storbyuniversitet, OsloMet
Norges Varemesse sine planer peker seg ut som fremtidsrettede, ressursoptimerende og bærekraftige i kampen om å få bygge det nye universitetsbygget for OsloMet, som har planer om å flytte fra Kjeller til Lillestrøm sentrum.

– Hos oss er det også store muligheter for faglig samarbeid med studentene. Selv har vi en egen designavdeling som allerede har hatt samarbeid med industridesign-studentene deres. I tillegg har vi jo messer og arrangement innenfor veldig mange fagfelt som også gir praksis- og studiemuligheter for studentene, sier Administrerende Direktør ved Norges Varemesse, Gunn Helen Hagen. I mai etablerte Norges Varemesse et samarbeid med eiendomsutvikler Aspelin Ramm og Veidekke i forbindelse med OsloMet.

Skissen viser hvordan messe-arealet kan optimeres med OsloMet integrert i kollektivknutepunktet rundt Lillestrøm Stasjon og en ny fremtidsrettet bydel.

Verden kommer til Lillestrøm
Administrerende direktør Gunn Helen Hagen og Norges Varemesse har heftige visjoner og konkrete planer om å skape en bydel som skal være et skoleeksempel på hvordan man globalt kan utvikle moderne byområder for fremtiden.

 Norges Varemesse vant pris

kommende events